La Policia Local de Roses i els Mossos d'Esquadra continuen perseguint la venda ambulant al municipi i per combatre els venedors dels coneguts "tot manta" van organitzar durant la nit de dimecres un nou operatiu policial. L'actuació va permetre comissar més d'un miler d'objectes falsificats i també es van identifcar 20 venedors ambulants. Els agents van aixecar un total de 15 actes de comís d'objectes per al "top manta".

Es dóna el cas que en aquesta segona operació policial de l'estiu contra la venda ambulant, els agents policials van canviar de tècnica. En concret, en comptes d'anar uniformats van actuar de paisà per tal així de passar desapercebuts pels venedors il·legals i els seus ajudants.

Durant la intervenció policial es van intervenir objectes falsificats als venedors il·legals i entre les peces hi ha rellotges, ulleres de sol, bosses de mà, la majoria de marques falsificades.

L'operatiu es va fer a partir de les nou del vespre i es va centrar en l'àrea del passeig central del casc urbà de Roses i es va desenvolupar fins a Santa Margarita i va agafar per sorpresa alguns dels "manters" que hi havia a la zona. Una àrea de passeig que dimecres estava repleta d'aquest venedors ambulants i també de molts turistes que estiuegen al municipi. Alguns d'ells no dubtaven en comprar productes en aquests venedors il·legals malgrat que hi ha senyalització al passeig de Roses que es tracta d'una pràctica il·legal.

Tot i la nombrosa presència de venedors ambulants al passeig de Roses, el regidor de Seguretat Ciutadana de l'ajuntament de Roses, Àngel Tarrero(PP) insisteix que s'està treballant per posar fi a aquesta pràctica i que que el nombre de persones que es posen a vendre al passeig està disminuint i que això és una conseqüència de la pressió policial que s'excerceix a Roses, destaca.

L'actuació policial de dimecres no és la primera que es realitza aquest estiu per combatre la pràctica de la venda ambulant i que es centra fonamentalment a la zona del passeig marítim. Fa uns quinze dies, en concret la nit del 2 de juliol també els Mossos d'Esquara i la Policia Local de Roses van fer el primer dels operatius policials de l'estiu contra aquesta pràctica. Durant el dispositiu conjunt els agents van poder identificar onze venedors ambulants, tres dels quals va ser derivats a la Polica Nacional perquè es trobaven en situació irregular. A més, els agents que en aquella ocasió anaven uniformats van comissar més de 3.000 peces falsificades.

L'activitat il·legal fa anys que preocupa al municipi de Roses i als comerciants de la zona i s'hi intenta fer front a través de sancions i dels dispositius policials, entre d'altres actuacions. Uns operatius que solen fent conjuntament Mossos i Policia Local de Roses i que es repetirant al llarg de l'estiu, va assegurar el regidor de Seguretat, Àngel Tarrero.