Una submarinista que es trobava fent immersió ahir al matí a la zona del cap Norfeu de Roses va resultar ferida mentre es trobava dins l'aigua. La dona roman en observació a l'hospital de Palamós i de moment, no ha ingressat a la cambra hiperbàrica tot i haver entrat al centre sanitari per malaltia disbàrica, és a dir, per descompressió.

La bussejadora té 59 anys, és de nacionalitat francesa i havia anat a fondejar a la zona de cap Norfeu ahir al matí amb un grup de submarinistes del Centre d'immersió de Roses. Un cop dins l'aigua, segons fonts consultades, hauria baixat a uns 30 metres de profunditat però a l'hora de pujar no hauria fet l'aturada necessària per no patir descompressió.

Vist els fets, els companys de l'embarcació van avisar al telèfon d'emergències amb la dona conscient en tot moment. La Salvamar Castor de Salvament Marítim va ser l'encarregada d'anar fins la barca on estava la submarinista francesa. Un cop allà, els efectius de Salvament li van posar oxigen i la van traslladar fins al port de Roses i allà, els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) la van assistir. Fins a l'equipament portuari s'hi van acostar una ambulància i l'helicòpter medicalitzat del SEM. L'efectiu aeri va traslladar la submarinista ferida fins a l'hospital de Palamós, ja que hi ha una cambra hiperbàrica. Finalment però, segons fonts del centre santitari, se la va deixar en observació per malaltia disbàrica i no se l'havia ingressat a la cambra.

Durant aquest any han mort tres submarinistes a Girona, dos a l'Estartit i un a Roses.