El bisbe de Girona va anunciar ahir els nomenaments dels nous rectors que a partir del mes de setembre prendran possessió de diferents parròquies de les comarques gironines, així com els qui deixaran el seu lloc. En concret, són set els mossens que assumiran noves funcions, alhora que es faran dos nomenaments no parroquials; mentre que hi ha tres mossens que deixaran els seus càrrecs.

Les jubilacions es faran efectives, segons van informar ahir des del Bisbat, a partir del dia de l'inici del ministeri dels nous rectors de cada parròquia. El fins ara rector d'Albons, Bellcaire, Marenyà i la Tallada, mossèn Vicenç Fiol i Navarra, deixarà les seves funcions d'aquí dos mesos, així com mossèn Josep Planas i Planas, que fins a dia d'avui ha estat rector de Fontclara, Palau-sator, Pals, Sant Feliu de Boada i Torrent. Un altre rector que deixarà el càrrec al setembre és mossèn Antoni Recio i Rodríguez, que estava a Llofriu i encarregat de Calella de Palafrugell.

Les funcions dels qui deixen el càrrec les assumiran entre quatre rectors. En primer lloc, la plaça de mossèn Vicenç Fiol serà ocupada, d'una banda, per mossèn Josep Barcons i Muntada, que serà administrador parroquial d'Albons i Bellcaire d'Empordà. A més, continuarà com a rector de Torroella de Montgrí i administrador parroquial de l'Estartit i Ullà. D'altra banda, mossèn Joan Planellas i Barnosell assumirà el càrrec d'administrador parroquial de la Tallada i Marenyà. Alhora, seguirà com a rector de Colomers, Foixà, Garrigoles, Jafre, Rupià i la Sala.

Pel que fa al relleu de mossèn Josep Planas, serà mossèn Joan Pujol i Prat qui passi a ser rector de Begur, Fontclara, Palau-sator, Pals, Regencós, Sant Feliu de Boada i Torrent i encarregat d'Esclanyà. També serà coordinador de l'agrupació de parròquies.

La tasca de mossèn Antoni Recio la cobrirà mossèn Felip Hereu i Pla, que serà rector de Llofriu i encarregat de Calella de Palafrugell, amb la capella de Llafranc, i continuarà com a rector de Palafrugell i Mont-ras. Al seu costat, hi haurà mossèn Pere Artigas i Reverter, que estarà adscrit, amb facultats de vicari, a Calella, Llofriu i Mont-ras.

Entre les novetats també hi ha la de mossèn Jesús Calm i Masó, que serà rector d'Amer, Cogolls, les Encies, les Planes d'Hostoles, Sant Climent d'Amer, Sant Feliu de Pallerols, Sant Iscle de Colltort i Sant Miquel de Pineda i capellà del santuari de la Mare de Déu de la Salut de Sant Feliu de Pallerols. També mossèn Elies Ferrer i Borrell assumirà noves funcions, per ser rector d'Arenys de Mar, Arenys de Munt i Torrentbó i coordinador de l'agrupació de parròquies.

Pel que fa als nomenaments no parroquials, mossèn Esteve Sureda i Villar serà el delegat de Càritas diocesana de Girona, i mossèn Salvador Juanola i Cadena serà promotor de justícia de la diòcesi.