L'Ajuntament de Girona també va fer el buit a la delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i cap membre de la corporació va assistir a la presa de possessió del nou subdelegat. L'alcalde es va excusar per problemes d'agenda, però no va delegar en cap regidor del govern. Tampoc hi han anat membres de la resta de grups municipals, a excepció de la portaveu del PPC que és diputada al Congrés. L'alcalde, Carles Puigdemont, sí va assistir a la pressa de possessió de l'antic subdelegat, Carles Jaume, ara fa poc més d'un any. Després de dues denúncies per part de la delegada Llanos de Luna a acords municipals -una per la contractació dels trens de la diada i una altra per la moció que declarava Girona territori català lliure i sobirà-, el ple la va declarar persona non grata al març. El president regional d'ERC, Josep Maria Rufí, ja havia avisat que no pensava assistir-hi a causa dels "atacs" de l'administració de l'Estat cap a Catalunya.

Girona estava sense subdelegat des que al març Carles Jaume va anunciar que deixava el càrrec per incorporar-se a noves responsabilitats al Consell de Garanties Estatutàries. El pas de Jaume per Girona ha estat fugaç. Va prendre possessió el 6 de febrer del 2012 i, poc més d'un any més tard, ja va deixar el càrrec. Ahir va ser present a l'acte de possessió del seu substitut, el cap de l'assessoria jurídica del grup parlamentari del PPC, Juan Manuel Sánchez-Bustamante.

Durant el seu discurs, el nou subdelegat va agrair la confiança del PP i va dir que respondrà amb "compromís, responsabilitat i treball". També va qualificar "d'honor" el formar part del Govern espanyol, del que va destacar el "caràcter reformista" per sortir de la crisi. També va garantir que treballarà per donar resposta "a les necessitats dels gironins". "Vull oferir des del primer moment la meva dedicació, capacitat de treball i tot el meu esforç en aquesta il·lusionant tasca", va manifestar.

Per part de la delegada del ?govern espanyol a Catalunya -que va fer la meitat del discurs en català-, Llanos de Luna va parlar sobre transparència. "En la nostra feina diària com a servidors públics la transparència és un requisit imprescindible per a la bona administració dels recursos i també per a una millor participació dels ciutadans", va dir la delegada, que va remarcar que el govern del PP ha treballat "intensament" en l'elaboració de la Llei de la Transparència.

Per De Luna, "no hi ha millor manera de recuperar el prestigi i la confiança" en les institucions que servint als ciutadans i tenint "molt clares" les seves prioritats. Segons la delegada, aquestes prioritats són la recuperació econòmica i la sortida de la crisi.