L'alcalde de la Bisbal, Òscar Aparicio (PSC), va respondre ahir el portaveu d'ERC, Lluís Sais, que havia criticat el Govern per la disminució de les partides de polítiques socials. L'alcalde va defensar que aquestes partides no han caigut i, a més, va recordar "l'esforç" que està fent l'executiu municipal per pal·liar els efectes de la crisi.

"Em veig en l'obligació d'explicar la realitat del pressupost 2013", va destacar Aparicio, després de les declaracions fetes per Sais. El portaveu d'ERC havia afirmat que les partides de polítiques socials queien en el pressupost d'enguany un 11,5% respecte les de 2012. Una dada que l'alcalde va rebatre. Aparicio va explicar que en el pressupost de 2012, la partida dedicada als Serveis Socials era de 196.000 euros, però, "com bé coneix Sais, prop de 23.000 euros es van pressupostar i van ser utilitzats per pagar una factura al Consell Comarcal de l'any 2007, que el govern encapçalat per Sais, va deixar conscientment quatre anys en el calaix d'impagats". De manera que -segons conclou Aparicio- la partida real del 2012 va ser de 176.000 euros, un 1,73 % del pressupost.

En aquest sentit, l'alcalde va destacar que la suma de partides de Serveis Socials del nou pressupost és de 181.000 euros, un 1.8 % del pressupost, de manera que no haurien baixat. "Tot això sense tenir en compte les partides destinades a ocupació i formació ocupacional que enguany superaran els 200.000 euros, partides pràcticament inexistents en l'anterior legislatura", va afegir Aparicio.

Finalment, l'alcalde va assegurar que Sais "s'oblida també d'altres mesures adreçades a pal·liar els efectes de la crisi" implantades el darrer any i mig. "A mode d'exemple, es poden enumerar: rebaixa en els tipus impositius municipals, principalment una baixada del 5% en el de béns immobles, trencant la tendència de l'anterior legislatura"; "pagament a 30 dies a proveïdors respecte als 120 dies de 2011"; o la creació de la taula d'intervenció social.