Els diputats gironins del Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés, Jordi Xuclà, Montse Surroca i Carles Páramo, demanaran al govern espanyol que inclogui les zones del Baix Empordà afectades per la pedregada, divendres passat, en el paquet de mesures que ja hi ha previst aprovar per a les inundacions de la Val d'Aran i les pedregades a Lleida. CiU demana reduccions fiscals, com a mesura excepcional amb caràcter d'urgència, per als agricultors que han perdut gran part de la collita de fruita dolça, majoritàriament poma, i arròs. Els diputats de CiU instaran d'aquesta manera a ampliar l'abast del Reial Decret de mesures urgents que té previst aprovar l'executiu espanyol.

El Reial Decret, que els diputats gironins proposen que s'ampliï a la comarca del Baix Empordà, preveu la coordinació dels Ministeris d'Agricultura, Interior i Hisenda, i que es rebaixin els mòduls de l'IRPF per als agricultors que s'han vist afectats per la pedregada.

Xuclà, Surroca i Páramo han anunciat que demanaran la inclusió del camp empordanès en aquest paquet de mesures, i han mostrat la seva "preocupació i solidaritat" pels agricultors que, segons els primers càlculs, han vist perdre 300 hectàrees de collita de poma i de 600 hectàrees d'arrossars.