Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Bisbal d'Empordà han detingut un home que cultivava 506 plantes de marihuana en una casa de Púbol. El detingut és un veí de la Bisbal, de 37 anys, de nacionalitat marroquina i se'l va arrestar com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Els fets van ocórrer dissabte de la setmana passada, quan una patrulla dels Mossos que efectuava tasques de prevenció de robatoris cap a dos quarts d'una del migdia es trobava a la zona de Púbol -terme municipal de La Pera- va veure un home circulant amb bicicleta prop de la carretera C-66, que uneix Girona amb Palafrugell.

L'actitud del ciclista va fer sospitar els agents i el van identificar. L'home va explicar que anava cap una casa que hi havia molt a prop, per la qual cosa els agents el van acompanyar per comprovar si era veritat. Una vegada a la casa de Púbol, els Mossos van veure que es tractava d'un immoble en molt malt estat. La casa tenia un hort on hi havien testos de plàstic en els quals va comptabilitzar un total de 506 plantes marihuana. L'home va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública donat que era l'encarregat de cuidar les plantes.

A més, els Mossos han obert una investigació per localitzar el propietari de l'immoble i saber si té relació amb els fets. El detingut va passar el 14 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.