Deu minuts van ser suficients per assolar els camps de pomes i de moresc i destruir les hortes. Les pedres de 5 centímetres de diàmetre (una pilota de golf) van caure sobre les extensions de fruita que no estava tapada i les van arrassar, no se'n pot aprofitar res. Als camps on els fruits estan tapats, les pedres van formar bosses sobre la tela fins a rebentar-la. La conseqüència va ser que el 50% de la fruita ha quedat afectada. Respecte als camps coberts, Josep Maria Guàrdia, de Canet de la Tallada, explica: "es podrà collir igualment, però no se'n traurà rendiment".

Considera: "s'haurà de triar més i això és el pitjor per a un productor de pomes, perquè encareix molt el cost de la collita". Baixa del cotxe per mostrar els talls als arbres i els camps de moresc verd i moll. "S'ha de vigilar que la poma no tingui sécs -valora-. Tot anirà per sucs i hi perdrem molts diners". Explica que en 71 anys no s'havia trobat amb una tempesta igual i preveu que en unes setmanes l'aspecte dels camps empitjorarà perquè les branques caigudes s'assecaran.

"Al Baix Empordà, de l'Armentera a aquí [Ullà] -diu un home que baixa del tractor-, està tot aixafat". Considera el volum econòmic de l'agricultura molt important per a la comarca. Per demostrar la dimensió de la pedregada explica: "les pedres han fet clots -assenyala-, i tot el camí està ple de ?bonys". "Les pomes, els tomàquets, els cogombres... -enumera Pere Cebrià- no es pot aprofitar res". Ens demana que anem a la botiga de la família. Allí, la seva germana Maria Antònia recorda: "A mi, em va fer la impressió que era un huracà. Havia vist caure pedres, però no com ous". Explica que eren un grup als horts i uns van haver de córrer cap al cotxe, i ella es va haver de refugiar sota d'una caixa de fusta. Afirma que començar una temporada d'horta val uns 25.000 euros, que han perdut.

"Se'n van", indica Pilar Albertí, del càmping Ter (l'Estartit), mentre torna els diners a dos turistes anglesos. Un cop atesos els anglesos, explica que van estar sense llum quasi 12 hores i que els camins del càmping eren rius. Va haver de fer lloc en cases de fusta per acollir els campistes que van quedar sense tenda.