El retard en l'arribada dels ajuts del Govern va ser motiu de debat en el darrer ple del Consell Comarcal del Ripollès. En concret, el grup del PSC va assenyalar que passada la primera meitat de l'any el Consell Comarcal encara no ha rebut cap transferència de la Generalitat. Van indicar que el retard pot provocar greus problemes de tresoreria i fonts del Consell han enumerat que esperen l'arribada d'1,8 milions de la Generalitat.

El president del Consell del Ripollès, Miquel Rovira (CiU), va respondre que la manca dels recursos provients de la Generalitat és comuna als 41 consells comarcals de Catalunya. També va assenyalar que el deute del Govern envers els consells volta els 75 milions i va afegir que en cas de no haver-hi un canvi, els consells gironins faran una reclamació conjunta.

Els canvis en el servei de l'assessorament administratiu són conseqüència de la delicada situació de l'ens comarcal a causa de la reducció i el retard de les aportacions econòmiques de la Generalitat. En aquest sentit, el ple del Consell Comarcal del Ripollès va aprovar modificar la plantilla per tal d'adaptar-la al traspàs del servei d'asistència en secretaria i intervenció als petits municipis a la Xarxa Local de Municipis de la Diputació (XALOC). Així, sis treballadors: dos secretaris, tres interventors i una administrativa que abans estaven a la plantilla del Consell ara estan a XALOC. Fonts de l'ens comarcal van assenyalarque el canvi no incidirà en l'assessorament que des de feia temps rebien els petits ajuntaments.

També van indicar que el personal traspassat conserva el seu punt de feina físic dins de la seu del Consell. La modificació de la plantilla culmina un procés administratiu que al 2012 va crear inquietud als petits ajuntaments, que van témer que es quedarien sense suport en secretaria i intervenció i es van mobilitzar. Després de diverses reunions, Consell, ajuntaments, Diputació i Departament d'Administracions Locals van trobar la solució en XALOC.

Nous consellers comarcals

L'alcalde de Sant Pau de Segúries, Josep Palos (CiU) i el regidor de Turisme, Fires i Joventut de Ajuntament de Ripoll, Marc Grifell (CiU) són els dos nous consellers de l'ens comarcal. Van prendre posessió del càrrec en l'última sessió plenària. Substitueixen el ripollès Xavier Cima, que és diputat al Parlament per CiU, i Jeroní Marin, de Planoles. Els canvis provocats per les dimissions i les consegüents entrades han suposat canvis en el cartipàs del Consell.

Així les vicepresidències que tenien Cima i Marin, les ocuparan l'alcade de Campdevànol, Joan Manso (CiU), que serà vicepresident segon, i l'alcalde de Molló, Josep Coma (CiU), nou vicepresident quart. L'alcalde de Ribes, Marc Prat (CiU), i l'alcaldessa de Queralbs, Imma Constans (CiU), continuen com a vicepresident primer i segona, respectivament. A més, el ple va aprovar, amb l'abstenció del PSC, una modificació de taxes per encabir la nova oferta de tallers de l'Escola Comarcal de Música del Ripollès.