Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial de Girona podran activar el programa de suport i atenció psicològica en situacions d'emergència del Dispsalut. Això serà possible després que l'organisme de salut de la Diputació de Girona i el departament d'Interior hagin signat un conveni de col·laboració per incorporar els comandaments del cos de Mossos d'Esquadra en el sistema d'activació d'aquest programa.

El Dipsalut ha facilitat a la Regió Policial de Girona una targeta amb el telèfon exclusiu del servei. Se sol·licita a través d'una trucada al coordinador del servei d'emergències que, en última instància, és qui pren la decisió d'activar-lo. El servei està actiu tot el dia i dóna cobertura a tots els municipis de la demarcació de Girona

Segons el delegat del departament d'Interior a Girona, Albert Ballesta, és un bon acord perquè al seu parer "el fet de donar una assistència psicològica a les víctimes és important en cas d'una situació d'emergència".

I va afegir divendres durant la presentació de l'acord que "el Dipsalut va iniciar l'ajuda psicològica a les víctimes i als seus familiars, amb una coordinació amb les policies locals i els ajuntaments, però en veure que la majoria de municipis gironins no tenen policia local i els primers que arribaven eren els Mossos d'Esquadra, s'ha fet necessari confeccionar un protocol amb el departament d'Interior de la Generalitat".

Per la seva banda, el vicepresident de Dipsalut, Josep Maria Corominas, va destacar també que "els Mossos d'Esquadra en una emergència sempre hi són, per això tenir protocols només amb ajuntaments i policies locals no tenia cap sentit".

L'objectiu d'aquest acord és oferir assistència psicològica especialitzada immediata a víctimes de fets traumàtics. En aquest sentit, el programa posa a disposició un equip de psicòlegs especialitzats en emergències que es desplaça al lloc dels fets per atendre les víctimes, altres afectats i fins i tot professionals que intervenen en aquests casos.