Tenir a punt l'edifici però no poder-lo utilitzar per manca de recursos econòmics. Aquesta és ?exac?tament la situació de l'Ajuntament d'Ogassa en el cas del Museu del Miner, que no pot obrir-lo per manca de diners per portar-hi a terme les tasques de museïtzació. Les obres de reforma de l'edifici que l'ha d'acollir ja estan finalitzades, però no podrà obrir-se fins que se n'enllesteixi la museïtzació, per la qual cal una inversió que el municipi no es pot permetre. La intenció del consistori d'Ogassa és convertir-lo en un centre de coneixement de les mines, i ja se n'ha elaborat un projecte, que s'ha presentat al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya. A través del coneixement que proporcionarà el Museu del Miner es podrà tenir una percepció millor de la història d'Ogassa.

A més de no disposar dels diners per invertir en la museïtzació, també falta material per omplir el museu. L'Ajuntament ja ha fet arribar la seva inquietud als veïns del municipi, per tal que cedeixin objectes relacionats amb la mineria. Durant la primera meitat del segle XIX es va descobrir la presència d'hulla al municipi. La troballa va provocar que s'iniciessin les explotacions mineres. La primera mina es va obrir el 1838 i no va ser fins al 1967 que es va interrompre el negoci.

L'activitat econòmica derivada de la mineria va provocar un canvi substancial en la població a tots nivells. Demogràficament es va multiplicar el número d'habitants, que va arribar a 1.500 durant el segle XX. També es va crear la línia ferroviària pel transport de carbó.