El Govern ja ha aportat aquest dimarts 2,1 milions d'euros per pal·liar els efectes dels incendis de l'Alt Empordà de l'estiu passat mitjançant actuacions de diferents Departaments de la Generalitat. El Consell Executiu ha fet balanç aquest dimarts. La major aportació correspon al Departament d'Agricultura, que ja disposa de mig milió d'euros per iniciar la primera fase dels treballs que corresponen a la Generalitat i les propostes que es troben en fase d'aprovació. A més, s'ha compromès a dur a terme actuacions per un import d'1,8 milions d'euros entre aquest any i el que ve.

Per part del Departament de Governació, a banda de dur a terme la tasca de coordinació a través dels serveis territorials en l'assessorament als ajuntaments de manera coordinada amb el Consell Comarcal, ha atorgat ajuts per un import de 210.560 euros a actuacions que no s'havien executat en el moment de presentar la sol·licitud. Els municipis beneficiaris dels ajuts han estat: Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i les Escaules, Cantallops, Capmany, Cistella, Figueres, La Jonquera, Llers, Pont de Molins, Terrades i Vilanant, així com el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i el Consorci Salines Bassegoda.

L'actuació del Departament de Territori va consistir en l'oferiment d'habitatges buits a la comarca, del conjunt del Parc públic de la Generalitat, i de l'altra la realització d'actuacions en diferents carreteres afectades per l'incendi com és la substitució de la senyalització malmesa pel foc i la neteja de les vies, que ha suposat una despesa a de 28.118 euros. Per la seva banda l'Agència Catalana de l'Aigua que va assumir la neteja de les lleres de diferents trams de rius afectats per l'incendi i durant el 2013, en el marc del Programa de Conservació i Manteniment de lleres, té previst executar 9 actuacions més per un import de 80.040 euros.

El Departament d'Empresa i Ocupació va endegar una campanya de promoció turística per tal de promoure l'Alt Empordà com a destinació pel turisme de caràcter domèstic que va tenir un cost de 18.000 euros, mentre que el Departament d'Interior va celebrar reunions setmanals per avaluar com minimitzar i conscienciar juntament amb els alcaldes, el risc en situacions d'emergència.

Pel que fa el Departament d'Ensenyament va posar a disposició dels damnificats el gimnàs de l'Institut de Llançà i va presentar un programa de suports psicològic per als infants afectats pels incendis, i Salut va aportar la participació del SEM en les reunions amb els cossos d'emergència de la Generalitat (Mossos d'Esquadra, Bombers i Agents Forestals) on es fa seguiments de les prediccions de possibles focus de conflicte en el marc de l'Infocat.