L'Ajuntament subvenciona quatre companyies de teatre i dansa de Banyoles. L'àrea de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Banyoles, des de l'any 2000, realitzava una convocatòria anual d'ajudes a la producció teatral per a companyies locals.

Enguany s'ha mantingut la convocatòria per les representacions de les Festes de Sant Martirià; en la qual es concedeix l'estrena d'un muntatge teatral en el marc de la Festa Major de Sant Martirià, i la companyia responsable es queda la recaptació.

Tanmateix, la novetat és que les subvencions de foment del teatre local s'han obert a les arts escèniques locals. El consistori ha concedit les subvencions a tres companyies de teatre local (Cia. El Vol del Pollastre, Cia. Comediants Kafkiana i MésMèdia Cultural) i una de dansa local (Associació cultural Lantana- Sifasol). Pel que fa a l'aportació econòmica l'àrea de Cultura i Patrimoni destinarà a aquestes subvencions un total de 8.000 euros, més l'ús de la Factoria d'Arts Escèniques pels assaigs dels muntatges teatrals. Així doncs, aquesta propera temporada 2013-2014 es preveuen quatre estrenes banyolines.