L'associació de taxistes de Platja d'Aro ha convocat una vaga per aquest dijous per denunciar la intromissió dels coneguts com a "pirates", és a dir, conductors que es dediquen a oferir els mateixos serveis que els taxis però sense pagar cap llicència que els acrediti com a tals. Segons ha explicat el vicepresident de l'associació, Fran Gálvez, 18 de les 19 llicències de taxi que té el municipi secundaran l'aturada, que començarà a les dotze de la nit del dimecres al dijous i es clourà 24 hores després. Els taxistes també han programat una marxa lenta per fer més evident el seu malestar amb l'intrusisme dins del seu sector. Fran Gálvez ha explicat que els darrers dos anys han perdut entre un 30 i un 35% de la seva facturació i lamenten la manca d'intervenció de les adminstracions competents, és a dir, la Generalitat i l'Ajuntament.

Gálvez ha explicat que tenen diferents intrusos que els fan competència deslleial. Per un costat, ha citat gent que no té cap tipus de llicència, malgrat la qual cosa no els impedeix desenvolupar aquesta tasca, cobrant per transports sense tenir els corresponents permisos i autoritzacions. En segon lloc, ha explicat que hi ha hotels que ofereixen al servei als clients que tenen; un transport que hauria de ser gratuït però que cobren, ha denunciat Gálvez. Finalment, hi ha taxistes que treballen i posen el preu en cada ocasió, sense tenir estipulat cap contracte.

El vicepresident de l'associació de taxistes de Platja d'Aro ha explicat que han mantingut contactes amb la Generalitat, amb l'Ajuntament, amb els hotelers i amb els cossos de seguretat, però que no han rebut cap resposta satisfactòria al respecte de les seves preocupacions i de l'intrusisme il·legal que denuncien en el seu sector professional.

El regidor de Mobilitat, Peter Kosidlo, ha manifestat que la unió del sector ha de permetre que les seves reclamacions tinguin més força que no pas abans, quan estaven dividits.