El portaveu de Nou Maçanet, Josep Romaguera, renunciarà a l'acta de regidor de Maçanet de la Selva en el ple municipal que se celebrarà el proper dilluns 5 d'agost. Romaguera era regidor del municipi des de 1999, quan va entrar a l'Ajuntament després de presentar-se en una plataforma ciutadana. Segons va anunciar ahir el mateix Romaguera, la seva substituta serà Soledad Vega. El polític també deixarà el càrrec al Consell Comarcal de la Selva.

Romaguera va avançar que el motiu que el porta a presentar la renúncia és voler "deixar pas a la nova gent que ha de treballar pel futur que es presenta apassionant en clau de transformació nacional, social i econòmica". "Cal una renovació i especialment al poble de Maçanet, que els darrers anys ha estat un poble molt convuls políticament. Hi ha hagut molts pactes i moltes traicions", va destacar Romaguera. "L'únic pacte que es va mantenir tota la legislatura dels darrers anys va ser el nostre tripartit", va defensar.

L'actual portaveu de Nou Maçanet va entrar en política el 1999 quan ser escollit com a segon regidor. El 2003 ja va encapçalar la llista de Nou Maçanet i va obtenir tres regidors, la qual cosa li va permetre arribar a ser alcalde durant el mandat gràcies a un pacte amb el PSC i AM. El 2007 va estar sol a l'oposició i en les darreres eleccions va treure dos regidors i també està a l'oposició.

Romaguera considera que ha fet una "contribució important" al poble i "ara cal gestionar amb intel·ligència tot el que deixem". En aquest sentit, va destacar infraestructures com el teatre de La Societat, el centre cívic de can Trinxeria, l'espai de can Falló i la nova escola, que va reconèixer que han estat possible gràcies a la feina dels governs successius. "El meu paper ara serà estar al darrere i donar suport sempre que se'm necessiti", va destacar.

Soledad Vega serà la nova regidora de Nou Maçanet. I al Consell Comarcal de la Selva, fonts d'ICV-EUiA van destacar ahir que encara no s'ha decidit la persona que substituirà Romaguera. De tota manera, van destacar que hi haurà temps per fer el relleu.