Una altra calamarsada va fer caure pedres com nous a Santa Pau, on va causar importants danys, i a Olot un fort aiguat va inundar alguns carrers de la ciutat. El gruix de la tempesta va descarregar a les cinc de la tarda i el seu nucli va viatjar de nord a sud, des de la Garrotxa avançant cap a la Selva i també cap al Pla de l'Estany.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) va activar la prealerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT degut a les pluges que descarregaven a molts punts del país, sobretot al Pirineu i Prepirineu; advertint que els xàfecs podien deixar més de 20 litres en 30 minuts -puntualment fins a 40 litres- i que era molt probable que anessin acompanyats de calamarsa o pedra. Precisament, a Santa Pau van caure pedres de la mida de nous i a Olot un fort aiguat. La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) va demanar molta prudència als residents i als conductors que circulaven per la zona.

Es va observar un nucli de tempesta molt extens i que descarregava amb força intensitat a la Garotxa que va acabar afectant l'Alt Mepordà, el Pla de l'Estany, el Gironès i la Selva.

Protecció Civil va reclamar prudència a la conducció per aquestes zones i a les persones que estaven realitzant activitats a l'aire lliure. També es va sol·licitar precaució per a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta era necessaris allunyar-se d'aquest punts.

A Santa Pau, la pedra va anar acompanyada de fortes ratxes de vent i la tempesta va durar prop de mitja hora, provocant la caiguda de branques i de fulles. En el moment de tancar aquesta edició, l'Ajuntament no tenia dades dels possibles danys materials però tot feia pensar que l'afectació se centrarà en els conreus i molt especialment als camps de blat de moro, segons va assegurar l'alcalde en funcions, Carles Masias.

Reallotjament de 30 nens

Paral·lelament, a les Lloses, al Ripollès, un esplai amb 30 nens d'entre 11 i 13 anys i 9 adults va demanar ajuda per posar-se a cobert en una casa a la zona del Pont de l'Oli. L'Ajuntament i la Creu Roja es van assegurar que estiguessin bé i els va fer arribar mantes.