Les peticions de famílies per passar les vacances en albergs i cases de colònies de la Fundació Pere Tarrés -una a la Cerdanya- s'han duplicat aquest estiu respecte l'any passat, en passar de les 1.257 pernoctacions que hi va haver el 2012 a les més de 2.217 que ja estan reservades a mitja temporada per a aquest 2013.

Segons ha informat la fundació, la previsió és acabar la temporada amb entre 3.000 i 3.500 pernoctacions "en un estil de vacances que s'està consolidant", ja que "la limitació dels pressupostos familiars per la crisi econòmica està fent buscar ofertes més assequibles per poder passar uns dies amb els fills un preu econòmic i amb un programa d'activitats dissenyat segons les edats de cada participant".

La Fundació Pere Tarrés organitza des de fa sis anys les seves "Vacances en família", un programa que obre les cases de colònies de les quals disposa a les famílies durant l'agost -quan acaben les colònies infantils- a uns preus assequibles. Aquest any, tot i això, i gràcies a la bona acollida que ha tingut aquesta proposta, les estades en algunes cases de colònies es poden contractar també des de principis de juliol.

Per exemple, amb 360 euros, una parella amb dos fills pot gaudir de quatre dies de vacances amb pensió completa i amb una estada de les famílies dinamitzada per un monitor que acompanya i programa activitats lúdiques i educatives.

Les "vacances en família" combinen activitats d'oci amb sortides a diferents punts d'interès de l'entorn on estan situades les cases de colònies.

Dormir en lliteres, en un sac de dormir, portar la motxilla, fer tallers d'artesania, una gimcana, passejos en bicicleta i jocs de nit són activitats característiques de les colònies d'estiu que passen a ser compartides per nens i adults.

A més, permet aprendre i conviure amb altres famílies, amb l'enriquiment social i vivencial que això representa per a grans i petits, han explicat els responsables de la fundació.

La Fundació Pere Tarrés ofereix places en cinc cases de colònies habilitades especialment per acollir les famílies i situades a les comarques de Cerdanya, Berguedà, Pallars Jussà, Osona i Baix Penedès.

Els preus orientatius amb pensió completa per mitja setmana -quatre dies i tres nits?- se situen a partir dels 128 euros els adults, 96 euros els nens entre 5 i 17 anys i 52 euros els menors de 5 anys, mentre que una setmana -set dies i sis nits-, costa als adults 256 euros, 192 els nens de 6 a 17 anys i 104 euros als menors de 6 anys.

La Fundació Pere Tarrés és l'entitat d'oci més gran de Catalunya i en les més de 400 activitats d'estiu que programa participen uns 20.000 nens i joves.