Les principals associacions de transportistes han recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la prohibició de circular per la N-II entre Vidreres i la Jonquera, a Girona, vigent des d'abril, com a mesura extraordinària i temporal davant l'alta sinistralitat en la via.

El recurs l'han presentat la Federació Nacional d'Associacions de Transport d'Espanya (Fenadismer), l'Associació General d'Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya (AGTC) i l'Associació de Transportistes Agrupats Condal (ATAC Condal), davant la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC.

La Generalitat va acordar prohibir, des del 19 d'abril, la circulació de camions de quatre eixos o més per la N-II en el tram de 81 quilòmetres de Vidreres a la Jonquera, tenint en compte l'alta sinistralitat en la via, que transcorre per diversos nuclis urbans.

Els camions són desviats a l'autopista l'AP-7 i la Generalitat de Catalunya s'ha compromès a través d'un conveni amb l'Estat espanyol i la concessionària Abertis, a facilitar bonificacions als camioners.