La Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) dóna suport i anima a participar en la marxa reivindicativa a favor d'una escola pública de qualitat que l'Assemblea Groga ha programat per finals d'agost i que travessarà part del país, amb Ribes de Freser com a punt de sortida.

Es tracta de la Primera Marxa per l'Educació Pública, que es durà a terme entre el 24 i el 31 d'agost amb l'objectiu de tornar a portar al carrer la defensa d'un sistema educatiu públic que molts sectors consideren atacat.

La Fapac és una de les entitats integrades a l'Assemblea Groga, moviment que els últims cursos ha liderat la mobilització en favor de l'escola pública davant, sobretot, de les retallades pressupostàries. La federació d'associacions de mares i pares d'alumnes ha fet una crida, tant a col·lectius com a persones a títol individual, a participar en una marxa organitzada per defensar una educació pública "sense retallades, en català, inclusiva, democràtica, laica i per al poble"; i en tots els seus nivells, des de l'escola bressol fins a la universitat.

Fins el moment, l'organització ha establert un recorregut que el 24 d'agost sortirà de Ribes de Freser per recórrer 14 quilòmetres fins a Ripoll. La marxa es reprendrà l'endemà, per cobrir 25 km més entre la capital del Ripollès i Torelló; d'aquí, el dia 26 se'n faran 26 fins a Vic; el 27 d'agost es cobrirà un altre tram de 19 km fins a Aiguafreda; el 28, 23 km més fins a Granollers; el 29, uns altres 22 km fins a Cerdanyola; el dia 30, 14 més fins a Badalona; i, finament, el 31 d'agost es completarà la marxa amb 16 km fins a Barcelona. L'allotjament i els àpats estan organitzats.