Jardí del repòs al cementiri de Banyoles

El recinte municipal estrena un nou espai comunitari, amb una piràmide com a eix, destinat a acollir les cendres dels difunts

25.07.2013 | 08:27
La piràmide que presideix el nou espai comunitari destinat a cendres de difunts, al cementiri banyolí.
La piràmide que presideix el nou espai comunitari destinat a cendres de difunts, al cementiri banyolí.

El cementiri municipal de Banyoles disposa d'un nou espai comunitari destinat a acollir les cendres dels difunts, un emplaçament denominat Jardí del repòs que es distingeix dels columbaris individuals o familiars que ja existeixen al recinte.
Una piràmide de ferro presideix aquest Jardí del repòs, erigint-se en un edifici funerari compartit on, a partir d'ara, també poden reposar les cendres mortuòries al cementiri banyolí. Aquesta construcció s'aixeca en un parterre situat a la part alta de l'equipament municipal, darrere del qual s'ha habilitat un espai amb plataformes per posar-hi flors.
L'ampliació dels serveis ha anat a càrrec de l'empresa que té la concessió dels treballs de manteniment de les instal·lacions, Aufuce S.L. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Banyoles ha destacat que la construcció del nou espai no ha suposat cap despesa extraordinària per a l'administració local.
El mateix Consistori ha remarcat que la piràmide construïda al Jardí del repòs ofereix un espai "comunitari i no individual", una possibilitat que ja està coberta amb els columbaris per a usos individuals o familiars ubicats en el mateix cementiri municipal.
El regidor de Via pública i Serveis públics de l'Ajuntament de Banyoles, Lluís Costabella (CiU), va explicar ahir -mitjançant un comunicat- que la creació del Jardí del repòs suposa una nova millora a les instal·lacions que s'afegeix a les realitzades els últims anys, entre les quals va destacar "els columbaris, les regadores i l'ampliació del cementiri municipal en un total de 52 nínxols situats a la part superior".

El recinte es va millorar el 2009
Els treballs als quals es referia el regidor de Via pública i Serveis públics van costar 194.447 euros i es van dur a terme el 2009, gràcies a l'aportació econòmica del Fons Estatal d'Inversió Local.
En concret, l'actuació va consistir, d'una banda, en tancar el perímetre del cementiri de Banyoles -que està situat a la carretera de Figueres- amb dos portals que disposen d'un mecanisme temporitzador, millorar la zona d'accés a l'edifici situat a la part inferior del recinte, remodelar l'interior amb un terra nou i habilitar un labavo adaptat.
I d'altra banda, els treballs es van completar amb la reforma de les cobertes de sobre dels nínxols que estaven en mal estat, la construcció d'un nou garantge i una zona de treball, la renovació dels serveis de llum i aigua, l'arranjament de les fonts, la reforma del teulat de la capella i la instal·lació d'un nou elevador.

Enllaços recomanats: Premis cinema