Un recipient de grans dimensions de ceràmica, que s'usava per guardar vi, i un joc de taula de tres en ratlla són les dues troballes principals del grup d'arqueòlegs que ha treballat durant tres setmanes a la ciutat romana d'Empúries, situada al municipi gironí de L'Escala.

La coordinadora d'aquest espai, Marta Santos, ha presentat avui el resultat d'aquests treballs, que s'emmarquen en el 67 Curs d'Arqueologia d'Empúries.

A la zona, que albergava els establiments comercials d'aquesta ciutat en l'època romana, s'ha trobat un recipient ceràmic, anomenat 'dolium', que estava encaixat a terra i que es remunta al segle II abans de Crist.

En una altra de les excavacions en aquesta mateixa àrea ha aparegut una acumulació d'àmfores que identifiquen un magatzem o celler que va cremar al segle I abans de Crist.

"En cremar-se tot ens ha quedat una foto fixa del que hi havia", ha explicat a EFE un dels responsables d'aquests treballs, Quim Tremoleda.

Un de les troballes que més han destacat tant Santos com Tremoleda és el de les fitxes d'un joc de taula similar al tres en ratlla que rebia el nom de 'tabula lusoria'.

Un dracma de plata i altres monedes de bronze completen el resultat de les excavacions realitzades pels arqueòlegs internacionals que han pres part en el curs.