Ja és una realitat la connexió en bicicleta entre els municipis de Castelló d'Empúries i Sant Pere Pescador. Aquesta ruta està dins del projecte Pirinexus i que duu a terme el Consorci de les Vies Verdes de Girona amb la participació del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'Ajuntament de Castelló d'Empúries (en el tram que aquest li pertoca).

La ruta Pirinexus és una anella cicloturística que uneix els Pirineus de Girona amb la Catalunya Nord. Aquesta ruta transfronterera compta amb 366 quilòmetres per anar amb bicicleta. El recorregut va des de Sant Feliu de Guíxols a Ripoll i després es perllonga fins a Leucate. El tram que passa per Castelló i connecta amb Sant Pere Pescador es fa bàsicament entre arrossars.

Primer s'agafa la traça que està a l'altura del Pont Vell -d'on deriva a partir de la via verda de la Muga-, es segueix per ponent en direcció Castelló Nou i el Polígon el Pla. Seguidament, s'ha d'enfilar pel camí de la Gallinera i un cop s'ha passat el rec de Cap de Terme s'entra directament dins del terme municipal de Sant Pere Pescador.