El Ple de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm aprovarà avui al vespre el text refós per al pla especial urbanístic del complex turístic Cabanes als Arbres, ubicat a l'entorn de la masia de la Vileta, al bell mig dels boscos de les Guilleries, i que gestiona l'empresa Selvaventura SL. Segons va destacar el Govern, amb aquesta aprovació es regularitzarà de manera definitiva aquesta activitat econòmica que fins ara ha operat amb permisos provisionals.

"En tractar-se d'una iniciativa pionera a l'Estat espanyol, la tramitació dels permisos ha resultat molt més complexa que de costum", va explicar el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Joan Garriga. En aquest context, Garriga va assenyalar que "l'Ajuntament ha cregut des dels inicis en el projecte de Selvaventura SL, perquè aporta valor afegit a l'oferta turística de Sant Hilari".

"Cabanes als Arbres és una iniciativa que ajuda a singularitzar-nos com a destinació turística innovadora, integrada en el nostre entorn natural i compromesa amb el respecte pel Medi Ambient", va afegir el tinent d'alcalde.

La prova que es tracta d'una experiència d'èxit que "ha contribuït a reforçar la marca turística Sant Hilari", és que l'ocupació de Cabanes als Arbres ha estat molt alta des que el negoci va començar a funcionar. Tant és així que els responsables de l'empresa ja van anunciar fa molt pocs dies que exportaran el model inicia t a Sant Hilari al País Basc, un projecte que finançaran amb aportacions de tercers recollides a través d'una campanya de micromecenatge impulsada per Internet.

"Cabanes als Arbres contribueix a fer de Sant Hilari un referent en el turisme de natura i d'aigua", va argumentar Joan Garriga, que va precisar que "projectes d'aquestes característiques contribueixen sensiblement a posicionar el poble en un mercat turístic global extremadament competitiu".