El Departament de Territori i Sostenibilitat ha exposat de nou a informació pública la sol·licitud d'autorització ambiental del projecte d'ampliació del Complex de Tractament de Residus de Solius, promogut pel Consorci per al Condicionament i Gestió del Complex. D'aquesta manera, la Generalitat continua fent passos endavant en la tramitació d'aquest projecte, tot i que el mes passat la Comissió d'Urbanisme de Girona va decidir posposar-ne l'aprovació per poder estudiar-ne algunes qüestions amb més detall.

Sotmetent la sol·licitud d'autorització ambiental a exposició pública, la Generalitat fa un pas endavant en la tramitació per poder continuar avançant un cop tinguin el vistiplau d'Urbanisme. La documentació restarà durant trenta dies a exposicó pública i s'hi podran formular al·legacions per escrit.

La Comissió d'Urbanisme va decidir no aprovar el passat mes de juny el projecte d'ampliació i la construcció d'una nova planta de tractament de residus a Solius perquè hi havia elements que considerava que no s'adequaven del tot a la regulació. Segons van informar, el principal problema que hi veuen és que la nova instal·lació de triatge de residus s'ubicaria al mig del massís de Cadiretes, fet que comportaria un important impacte ambiental.

D'altra banda, el projecte d'ampliació i construcció d'una nova planta al costat de la ja existent entre Santa Cristina d'Aro i Llagostera ja ha despertat recels entre les entitats ecologistes i naturalistes gironines. Aquestes consideren que la instal·lació estaria sobredimensionada i que caldria valorar-ne la seva necessitat en el context actual, ja que defensen que any rere any ha anat baixant la quantitat de residus generats.