Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 16 de juliol un home de 28 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Banyoles, com a presumpte autor de diversos furts en domicilis de la població. En concret, el passat dia 12, el detingut va anar a casa d'una dona d'edat avançada i es va fer passar pel fill d'una coneguda amb la intenció de vendre-li un dècim de loteria. D'aquesta manera va aconseguir que li obrís la porta i una vegada a dins es va apoderar d'un sobre amb diners i va fugir. Va ser aquest fet el que va provocar que els Mossos obrissin una investigació arran de la qual van saber que el dia següent un home havia entrat en tres domicilis més de Banyoles.

En dos dels casos, els habitants de la casa van sorprendre un home regirant alguna de les estances i el van aconseguir fer fora. En el tercer cas el lladre va ser a temps de sostreure diners i un rellotge en una casa on havia trucat per demanar si li podien bescanviar diners.

Finalment la investigació va permetre relacionar els quatre fets coneguts i identificar-ne el presumpte autor. Aquest va ser localitzat i detingut a Banyoles el 16 de juliol.

El detingut, que tenia nombrosos antecedents, va passar el 17 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.