El Servei Català de Trànsit (SCT) vol combatre la sinistralitat entre els motoristes i ha impulsat la campanya "Millor que et vegin" per aconseguir que, de forma voluntària, s'enganxin uns adhesius reflectants al casc per facilitar que la resta de conductors els localitzin. I és que, segons un estudi que està realitzant la Universitat Politècnica de Catalunya, s'ha detectat que la meitat dels conductors de turismes que han col·lidit amb motocicetes manifesten que no van veure el vehicle de dues rodes abans de l'accident.

La campanya s'inicia després del repunt d'accidents mortals que s'han registrat aquest 2013. A la província de Girona ja han perdut la vida 6 motoristes fins a dia d'avui. La xifra s'enfila fins a 22 si es tenen en compte totes les carreteres catalanes.

La iniciativa dels adhesius reflectants sorgeix del Grup de Treball de Motocicletes que impulsa el SCT i integra una trentena d'agents socials, d'on ha sorgit un pla d'accions destinat a reduir la sinistralitat en aquest tipus de vehicles que passa per la reducció de velocitat, l'agument de la seguretat i la insistència en la responsabilitat i la formació dels conductors.

El llançament de la campanya "Millor que et vegin" dóna resposta a aquest pla d'accions. De moment, s'ha fet un tiratge inicial de 10.000 adhesius que es distribuiran aquest cap de setmana a través dels Mossos d'Esquadra en els control Premot previstos, i a partir de la primera setmana d'agost des del Servei Català de Trànsit es faran arribar els reflectors per a casc a les associacions de motoristes i a les autoescoles especialitzades.