Els Mossos d'Esquadra han enxampat dos veïns de Salt (Gironès), de 18 i 20 anys, com autors de sis delictes de robatori amb violència i intimidació en una mateixa setmana. El primer cas es va produir el passat 25 de juny quan un d'ells va arrancar la cadena d'or que duia una senyora d'edat avançada al coll, produint-li una ferida lleu. Posteriorment, es van registrar dos fets idèntics a Girona i Salt. D'altra banda, el 2 de juny, cinc persones van ser assaltades a l'estació de tren de Maçanet. En aquest cas, el lladre, esgrimint una navalla, va amenaçar-los i els va sostreure totes les pertinences. Una tècnica que també va utilitzar per robar a un menor a Girona.

Els agents van aconseguir atrapar els lladres el 15 i 17 de juliol. Els dos detinguts són dos joves de 18 i 20 anys, veïns de Salt, i de nacionalitat marroquina i espanyola respectivament. Els mossos els imputen tres delictes de robatori amb violència i intimidació a cadascun d'ells.

D'una banda, un dels lladres va robar a una dona d'edat avançada arrancant-li la cadena d'or que portava al coll el passat 25 de juny. La víctima, que va patir una ferida lleu, es trobava davant del portal de casa seva. Posteriorment, els agents van conèixer que el 27 de juny i el 9 de juliol s'havien produït dos fets quasi idèntics al barri de Domeny de Girona i a Salt. En els dos casos, el lladre havia arrencat violentament les joies que portaven dues dones a sobre. Arran d'aquests fets, els mossos van obrir una investigació que va permetre identificar l'autor dels robatoris.

D'altra banda, pels volts de les set del matí del 2 de juny, cinc persones van ser assaltades per un grup de joves a les andanes de l'estació de ferrocarril de Maçanet. Els autors, un d'ells esgrimint una navalla, els van sostreure totes les pertinences. Una tècnica que també van utilitzar en el robatori a un menor a la zona del Güell de Girona. En aquest cas, el lladre li va sostreure el telèfon mòbil després d'agredir-lo.

Finalment, el 9 de juliol, una dona va ser víctima d'un robatori al parc del Migdia de Girona. L'autor dels fets va sostreure-li la bossa de mà d'una forta estrebada i es va fugir corrents. La investigació d'aquests tres casos va servir per conèixer que els tres fets els havia perpetrat una mateixa persona. Els agents van aconseguir enxampar el lladre el 17 de juliol a la capital gironina.

Els detinguts, tots dos amb antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el 16 i 18 de juliol. El jutge va decretar l'ingrés a presó d'un dels lladres, el jove de 20 anys. No obstant això, els agents continuen investigant el robatori que es va produir a Maçanet de la Selva per localitzar les altres persones que van participar-hi.