L'Ajuntament de Roses va assegurar que tenia el compromís de Costes de Girona per actuar d'urgència en els punts més perillosos del camí de ronda, que comença al Port pesquer i acaba a la cala Jóncols, on comença el terme municipal de Cadaqués. De fet, des de fa més d'un any el consistori té redactats dos projectes per actuar en aquests trams malmesos pel pas del temps que dificulten l'accés que se situa en uns mil metres entre Canyelles Petites i l'Almadrava. Segons declaracions de l'alcalde del municipi a Empordà TV, Carles Pàramo (CiU), però, encara estan pendents que Costes autoritzi els treballs de millora i, per això, les actuacions hauran d'esperar a la propera temporada turística.

El consistori té redactat des de fa temps el projecte de rehabilitació "integral" del camí de ronda entre les platges de Canyelles Petites i l'Almadrava. L'actuació s'ha modificat en dues ocasions -a principis de l'any passat i a mitjans del mateix- per unes indicacions de la Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient. La millora està pressupostada en 952.000 euros i té com a objectiu consolidar aquest tram que connecta les cales i el front de mar. En total, es preveu actuar en gairebé 2.000 metres donant continuïtat a la part del camí de ronda executat entre 2002 i 2003 entre el moll comercial i Canyelles Petites. Fa temps que el document està en mans de Costes i només està pendent de la seva aprovació. Les dificultats pressupostàries, però, l'han fet ajornar i, per això, Roses va demanar que, almenys, es reparessin les zones més perilloses per tal de garantir la seguretat a les persones que hi transitin. La voluntat era que la millora s'englobés en una partida d'actuacions d'urgència. L'actuació, però, no s'ha dut a terme. L'alcalde insisteix que aquests punts han patit una erosió amb les pluges o d'altres factors climatològics però que no n'impedeixen l'accés. Malgrat això, reconeix que els terrenys presenten "algunes irregularitats i que cal actuar-hi". En aquest sentit, diu que si fos per l'Ajuntament, ja s'hauria fet, però la decisió la té Costes.

El camí de ronda té 17 quilòmetres, dotze dels quals discorren pel Parc Natural del Cap de Creus mentre que els cinc restants ho fan per zona urbana. Segons l'Ajuntament, el 90% del seu recorregut es troba en bon estat. El 10% restant és el que presenta dificultats i on caldria actuar.

On actuarà l'Ajuntament

Per la seva banda, l'Ajuntament de Roses si té previst reparar passat l'estiu i abans de final d'any els trams des de Falconera fins a cala Murtra i el baixant de cala Rostella. Ha habilitat dues partides de 60.000 euros. L'alcalde de la població recorda que no correspondria a l'Ajuntament realitzar aquesta despesa però que s'hi veu obligat perquè es tracta d'un recurs turístic important de la població, no debades és una de les tres peticions d'informació més sol·licitades pels turistes.