L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha ampliat els usos a uns xalets determinats del front marítim de la platja de Sant Pol, concretament els que es troben entre la Torre de les Punxes i el camí Fondo. Es tracta d'immobles catalogats de caràcter modernista i noucentista. Aquesta nova qualificació que se'ls atorgarà és la d'hotelera: un nou ús que el regidor d'Urbanisme, Joan Vicente (PSC), ha argumentat explicant que d'aquesta manera se'ls dóna "un ventall de possibilitats econòmiques per donar-los una major possibilitat de viabilitat". La seva aprovació provisional va comptar en el darrer ple municipal amb el suport de tots els grups municipals del consistori. A més, en el període d'exposició pública no va rebre cap al·legació.

La modificació que permet aquest nou ús hoteler a aquests xalets catalogats afecta només el tram del passeig de Sant Pol en què es troben aquestes construccions. Vicente també ha explicat que la incorporació d'aquest ús hoteler no comporta un increment del sostre edificat. En aquest sentit, el màxim responsable de l'àrea municipal d'Urbanisme ha explicat que, en altres punts de la ciutat, la incorporació de l'ús hoteler a diferents immobles comporta associat un increment del volum de sostre construït per incentivar que els propietaris apostin per aquesta activitat d'allotjament, la qual l'Ajuntament té interés en potenciar. No passa el mateix en aquesta xalets ja que, en estar catalogats, seria un contrasentit aplicar la mesura de l'increment de sostre urbanitzable ja que podrien perdre les característiques que els han fet mereixedors d'aquesta protecció.

El ple també va aprovar provisionalment la modificació del Pla Especial del Port per a l'àmbit del Club Nàutic Vell, la zona de varada i serveis i la zona de varada a la platja. Es tracta d'una tramitació polèmica, com va reconèixer Vicente, i que va motivar al·legacions per part de l'entitat Llops de Mar, el Club Nàutic, el concessionari del varador i particulars. Els escrits es van acceptar parcialment. Vicente va defensar la modificació per ajudar a dinamitzar l'espai, si bé va reconèixer que és difícil que tothom n'estigui satisfet.