Més de dues mil persones, entre la fira i la festa, es van aplegar durant el dia d'ahir a Llagostera per gaudir de la consolidada Fira del Batre que cada any, des de fa un temps, se celebra per aquestes dates. Aquesta fira s'organitza gràcies a la col·laboració d'associacions del poble i amb la participació activa per part de l'Ajuntament llagosterenc, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Gironès i altres entitats, així com empreses privades que hi donen suport.

La fira es va iniciar de bon matí al parc de l'Estació de Llagostera, amb una exposició amb eines del camp, trobada de cotxes i motos antigues, i una exposició "en viu" de gossos de raça, que va generar l'admiració de petits i grans. El moment àlgid de la diada va ser la demostració del batre i separar el gra de la palla, com es feia abans, amb l'ajuda de màquines anti?gues per a construir artesanalment un gran paller, acte que va ser presenciat per centenars de persones.

Durant la diada d'ahir es van fer exhibicions de castellers, una cercavila de gegants, música i balls tradicionals. La jornada d'ahir va finalitzar amb un gran sopar i una actuació d'havaneres, a càrrec del grup Els Panxuts.

La fira i la festa del batre de Llagostera compta amb la participació dels caçadors, l'associació Colla Els Companys i un grup de pagesos i segadors que, any rere any, fan que la fira sigui realitat. Es tracta d'una tradició, amb els orígens a principis de 1800, que l'actual equip de govern de Llagostera va recuperar amb la voluntat de fer revifar velles festivitats.