L'alcalde de Roses, Carles Pàramo, ha anunciat aquest dilluns que renuncia a l'alcaldia del municipi de l'Alt Empordà per motius "estrictament personals". L'actual primera tinent d'alcalde i regidora de Turisme, Montserrat Mindan, el substituirà en el càrrec. El traspàs de poders es farà efectiu aquest pròxim dissabte en un Ple extraordinari. Pàramo, que continuarà com a regidor del consistori, ha assegurat que encara "conserva la il·lusió i les ganes" de treballar per Roses, però que, com ja va pactar amb el grup municipal de CIU en les darreres eleccions municipals, "passa a un segon pla" per fer compatible la seva vida familiar i l'escó que ocupa per CIU al Congrés dels Diputats.

Arropat pels 14 regidors del consistori, 11 de CIU i tres del PP, el partit que li dona suport, Carles Pàramo ha anunciat aquest dilluns la seva renúncia a l'alcaldia de Roses per motius "estrictament personals". Pàramo, que serà substituït per l'actual primera tinent d'alcalde i regidora de Turisme i Participació Ciutadana, Montserrat Mindan, ha assegurat que el seu relleu ja estava pactat des de les darreres eleccions municipals, però que tot i així "ningú s'esperava que es produís tant aviat".

En aquest sentit, Carles Pàramo, ha afegit que ha escollit aquest moment per presentar la seva renúncia perquè al mes d'agost és el més propici per fer una "transició tranquil·la" perquè no haurà de viatjar a Madrid per ocupar el seu escó de diputat al Congrés dels Diputats. Precisament, el seu càrrec a la cambra baixa espanyola i la família, han estat els arguments esgrimits per justificar el seu adéu a l'alcaldia.

Aquí, Pàramo ha recordat que si es va presentar a les darreres eleccions municipals va ser perquè a les del 2007 va passar a l'oposició havent guanyat les eleccions, però que tenia clar i així ho va fer saber a la seva família, que no es tornaria a presentar a les de l'any 2015.

Pàramo, que mantindrà la seva acta de diputat al consistori per "respecte als votants", assegura que no plega per manca d'il·lusió o de ganes de treballar per Roses, sinó perquè considera que el seu equip de govern està capacitat per tirar endavant els projectes i perquè als 63 anys vol deixar pas a les noves generacions i descarregar-se una mica de responsabilitats.

L'encara alcalde de Roses, ha reconegut que algunes persones creuran que seguirà exercint el poder a l'ombra al mantenir l'acta de regidor, però ha assegurat que "no li importa" perquè els que els que pensen així són els que sempre l'han criticat tant a ell com al govern de CIU al municipi. En aquest sentit, Pàramo ha assegurat que marxa content de la feina feta i amb el bagatge de 20 anys treballant per Roses.

De la seva banda, la futura alcaldessa, Montserrat Mindan, ha assegurat que sempre ha cregut que Carles Pàramo no havia de deixar l'alcaldia i que així s'ho ha fet saber en múltiple ocasions, però que un cop consumada la seva renúncia "no seria lògic" no aprofitar la seva experiència i coneixements al govern municipal. Així, Mindan ha assegurat que treballarà per executar el programa de govern pactat amb el PP i que està "preparada per afrontar les responsabilitats" que li pertoquin i per "prendre les decisions pertinents en el moment adequat".

La renúncia de Carles Pàramo es farà efectiva al ple municipal de demà dimarts i el relleu es formalitzarà en un ple extraordinari previst per dissabte vinent al migdia.

Llarga carrera política

Carles Pàramo, nascut a Barcelona l'any 1949, casat i amb dos fills, va accedir per primer cop a l'alcaldia de Roses l'any 1993 desprès que en les eleccions de dos anys abans, on CIU va aconseguir 1.345 vots, així es pactés. Dos anys més tard, en les eleccions municipals del 1995, CIU, amb Carles Pàramo com a cap de llista, va guanyar els comicis afrontant el seu primer mandat complert com a alcalde. Més tard, a les eleccions del 1999, CIU va obtenir la majoria absoluta al consistori amb 2.757 vots, amb 9 dels 17 regidors. Pàramo, que també va guanyar les eleccions del 2003 per majoria absoluta, va sortir de l'alcaldia desprès de guanyar per un estret marge les eleccions municipals del 2007. A les darreres, les del 2011, va tornar a l'alcaldia gràcies a un pacte de govern amb el PPC.

Carles Pàramo, que també ha estat president a la Diputació de Girona, és diputat al Congrés dels Diputats per CIU.