Què passa. Hi ha hagut algun accident. Com és que hi ha tanta mobilització? Són alguna de les preguntes efectuades per aquelles persones d'Arbúcies i visitants que no havien llegit el programa de la Festa Major. Hi deia: mostra de vehicles públics del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF ); Protecció Civil, Policia Local i Bombers. En total una dotzena de vehicles estacionats al carrer Francesc Camprodon, la més cèntrica de la població.

La seva presència va despertar gran curiositat i expectació. Una activitat inèdita en aquesta festivitat. I és que cadascun dels agents pertanyents a la seva respectiva unitat van explicar al públic en què consistia la seva labor. El cap de la Policia Local, Joan Garcia, va explicar que "no solament posem multes per vulneració del codi de circulació". Va afegir que pot resultar interessant relatar alguns treballs que molta gent desconeix, "com l'inici d'una investigació que ha acabat amb el desmantellament d'una xarxa de falsificació de documents acreditatius d'haver passat la ITV".

El cos local el formen deu agents. No obstant això, "ens complauria tenir més mitjans però som conscients de l'entorn econòmic actual". En el capítol anecdòtic Garcia va destacar el requeriment d'una família perquè no veia la TV i "sol·licitava que anéssim a la seva casa a reparar l'aparell".

Els bombers també van tenir una presència destacada per explicar en què consistia el seu treball. El sotscap del parc d'Arbúcies, Jordi Ribas, va exposar al públic que socorren a persones atrapades en els seus vehicles després d'un accident de trànsit, intervenció en l'extinció d'incendis forestals, en indústries i habitatges particulars, obrir ascensors i tasques de divulgació en escoles, entre altres. Actuen on el control central els demana la seva intervenció. El 70% de les seves actuacions fins ara han estat fora de l'àmbit local. "Fins i tot hem intervingut a França i també a Galicia per netejar el chapapote. Ribas que demana citem a Marti Pastells, màxim responsable del destacament. Està integrat per 18 efectius durant les 24 hores del dia. "Som el Parc de Bombers Voluntaris de la Generalitat amb més agents de Catalunya". L'alcalde, Pere Garriga, va manifestar que incloure al programa d'actes de la Festa Major aquesta demostració sense precedents, "constitueix un objectiu de solidaritat entre la comunitat veïnal i aquells serveis que no solament serveixen per reprimir, sinó també moltes vegades per salvar vides humanes".