L'Ajuntament de Caldes de Malavella va aprovar ahir el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) després d'atendre els darrers requeriments que havia fet el departament d'Urbanisme de la Generalitat. El Govern municipal espera que ja sigui l'últim pas per poder tenir el nou pla general vigent. Ara, un cop aprovat per l'Ajuntament, haurà de comptar amb el vistiplau d'Urbanisme.

El nou POUM es va aprovar per primer cop l'abril de 2010, però uns mesos més tard Urbanisme el va tombar en considerar que s'hi preveia un excés d'habitatges. L'Ajuntament el va refer i el març de l'any passat va aprovar una nova versió on preveia un creixement concentrat en la zona del nucli i que s'estenia cap a les urbanitzacions de Can Solà 1 i 2 i d'Aigües Bones, però amb un màxim de 1.800 habitatges nous fins a 2029, quan es preveu arribar fins a 10.000 habitants. Era una previsió de gairebé la meitat de nous habitatges que la primera versió.

Urbanisme, però, va tornar a trobar alguns punts no correctes i abans que el tombés, l'alcalde va fer un decret i el va retirar. I ahir es va tornar a portar ple amb els requeriments d'Urbanisme inclosos. En aquest sentit, s'ha fet alguna correcció, ja que no quedava prou explícit el que eren equipaments, i es van incloure també informes d'Adif i de l'Institut Geològic de Catalunya. El nou POUM es va aprovar i caldrà l'aprovació també per part d'Urbanisme.

La parcel·la no es ven

Per altra banda, l'oposició en bloc -PIC, ERC, ICV i PP- va votar en contra la proposta del Govern de treure a subhasta una parcel·la del Golf per aconseguir ingressos i poder fer inversions a la localitat. El Govern -CiU i PSC- es va quedar en minoria i la proposta no va prosperar. La PIC, el princpal grup de l'oposició, va defensar que no estava d'acord en què es vengués patrimoni sense tenir primer un projecte definit. "No és l'ordre adequat. Primer cal definir el projecte i després buscar el finançament", va comentar el portaveu Joan Colomer. A més, va criticar que es vulgui vendre una parcel·la en aquest moment, que no es treurà "tot el valor que es podria treure".

L'alcalde Salvador Balliu volia aconseguir un mínim d'1,2 milions d'euros -preu de sortida- per poder fer inversions al municipi.