L'Ajuntament d'Olot en el seu darrer ple va aprovar de manera inicial i per unanimitat el reglament intern de la nova plaça mercat. "Fins ara hem estat treballant tota la part del condicionament del projecte - va dir Estanís Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU)-, en canvi, avui estem treballant el que serà el funcionament intern de la nova plaça mercat. Les normes busquen establir les relacions entre l'Ajuntament i els diferents operadors comercials i entre els operadors i l'empresa concessionària (Rubau-Tarrés). Vayreda va resaltar: "tot i ser una gestió indirecta [la directa la té el concessionari], l'Ajuntament mantindrà el control i tindrà informació a partir de les comissions i de les decisions del mercat".

La regulació tracta el paper de l'Ajuntament amb els titulars dels llocs de venda. És a dir, les transmissions de les parades i també els drets i deures dels comerciants. També regula les relacions entre els placers i l'operador del supermercat (Mercadona). La idea, segons Vayreda, és que "ni el supermercat podrà prendre cap decisió de forma unilateral en perjudici dels placers, ni els placers podran prendre cap decisió que pugui anar en contra del supermercat.

La regulació estableix la disposició dels horaris. Vayreda va dir: "els placers hauran d'ampliar els horaris per adequar-lo més a l'horari del supermercat -va afegir-, però també es deixa clar que l'horari del supermercat de la plaça i dels placers pot ser diferent.

La previsió és que els placers obrin alguns dies a les tardes i, possiblement, els dissabtes. Vayreda preveu que les regles siguin útils a tots els agents implicats.