L'anunci que ahir Pàramo va fer oficial va agafar alguns dels membres de l'oposició per sorpresa tot i que d'altres, com la formació Gent del Poble (GdP-AM) ho veien com una decisió "previsible". Sigui com sigui, les formacions esperem que amb el relleu a l'alcaldia s'obri una nova etapa en la presa de decisions al municipi, així com en la possibilitat de tirar endavant alguns projectes impulsats per l'anterior equip de govern. Per això, els grups han assegurat que estenen la mà a la futura alcaldessa, Montserrat Mindan, i li demanen diàleg. Malgrat això, el fet que el fins ara batlle continuï com a regidor els fa dubtar que algunes de les seves demandes s'atenguin. El seu soci, el PP, assegura que no canviarà res, que seguiran amb el projecte endegat i que oferiran la màxima "lleitat" a la nova cap de Govern.

Magda casamitjana

Portaveu del PSC

Creiem que ho podria haver comunicat abans perquè la gent que va votar tenia dret a saber-ho"

L'exalcaldessa i portaveu del PSC, Magda Casamitjana, es va mostrar ahir sorpresa per l'anunci. De fet, Pàramo no li ho va comunicar directament a ella, sinó a un altre regidor, Francisco Martínez. Segons l'encara alcalde, la mala relació entre ambdós sumada a que "durant el temps que jo vaig ser cap de l'oposició mai m'informava directament a mi" van propiciar la situació. Casamitjana va titllar de "precipitat" l'anunci i considera que "si ja ho tenia decidit des de fa temps com diu, ho podria haver explicat abans perquè la gent que el va votar tenir dret a saber-ho". Amb tot, la regidora afirma que "malgrat les diferències que tenim, li desitgem molta sort en aquesta nova etapa". A banda d'això, diu que donaran suport a Mindan per tirar endavant tots els projectes que van començar ells i que han quedat aturats.

"Creiem que s'han de deixar de banda les diferències i ens posem a disposició de la nova alcaldessa per ajudar-la. També esperem poder col·laborar més que amb aquest alcalde, que té una espina clavada de revenja", insisteix Casamitjana. En aquest sentit, reclama que s'aposti pel projecte dels creuers o el de les Badies més Belles del Món. "També s'ha de fer una aposta clara per la SUF i Ca l'Anita i, per això, esperem que se'ns tingui molt més en compte", insisteix la regidora.

francesc giner

regidor de gent del Poble (GDp-am)

Amb la presència de Pàramo com a regidor creiem que hi haurà una continuïtat del que s'ha estat fent fins ara"

El regidor de GdP, Francesc Giner, assegura que a la seva formació -a qui ahir va comunicar la notícia- no els ha sorprès la decisió. "Jo particularment ja ho veia com una cosa previsible perquè crec que durant les passades eleccions es va presentar per tornar a atrapar l'alcaldia però per marxar quan trobés el moment oportú", afegeix Giner. Pel què fa a si preveu canvis amb aquest relleu, l'edil diu que "amb la presència de Pàramo com a regidor serà una continuïtat del que s'ha estat fent fins ara. No sé si serà gaire actiu o no però crec que seguirà manant". En aquest sentit, considera que aquests dos anys de mandat que tindrà Mindan seran una mena de "període de prova" per convertir-la en candidata a les eleccions de 2015. D'altra banda, Giner insisteix que el seu grup no està d'acord amb la valoració que Pàramo va fer fa unes setmanes de l'elevat grau de compliment del seu programa electoral. "Creiem que encara hi ha molta feina a fer i que durant tot aquest temps s'ha limitat a fer accions de govern però no a millorar problemes", afegeix.

manel escobar

regidor PP i soci de govern de ciu

Tot seguirà igual. Hi havia un programa de govern i de futur i es mantindrà"

El PP és el soci de Govern de CiU des de les passades eleccions. També, però, havia format part de l'anterior amb Casamitjana al capdavant. El seu portaveu i regidor d'Hisenda, Manel Escobar, va assegurar ahir que el relleu no implicarà canvis en el pacte. "Tot seguirà igual. Hi havia un programa de govern i de futur i es mantindrà perquè s'està fent bé", va dir. A banda d'això, va assegurar que igual que amb Pàramo oferiran lleialtat a Mindan.