Un jove turista alemany ha mort aquesta matinada a Lloret de Mar (Selva) després de caure al buit des d'un balcó d'un hotel. Els fets han passat cap a la una de la nit. El turista, de 19 anys, havia decidit quedar-se a l'hotel mentre els seus amics sortien de festa. El jove, que s'allotjava a l'Evenia Montevista, ha entrat a l'habitació d'unes noies que havien vingut en grup, i que s'estaven a la cinquena planta. Quan el monitor ha anat a picar-los la porta, el noi s'ha intentat amagar al balcó i ha estat aleshores quan s'ha precipitat daltabaix. Fins al lloc s'hi han desplaçat Policia Local, Mossos d'Esquadra i efectius d'emergències mèdiques, que no han pogut fer res per salvar-li la vida.

El jove alemany, que tenia 19 anys, havia arribat ahir a Lloret de Mar per passar-hi uns dies de vacances. Anava amb quatre nois més i tots ells havien contractat el viatge a través d'una agència. El grup s'allotjava a l'hotel Evenia Montevista, situat al número 15 de l'avinguda de la Roca Grossa.

Ahir a la nit, la resta de joves van decidir sortir de festa, però el noi els va dir que ell preferia quedar-se a l'hotel. El jove alemany va pujar aleshores fins a la cinquena planta, on s'hi allotja un grup de noies poloneses d'entre 15 i 16 anys, que han vingut a Lloret acompanyades de monitors.

El turista va entrar en una de les habitacions i, mentre estava a dins, cap a la una de la matinada, un dels monitors ha trucat a la porta. Ha estat aleshores quan el jove, volent amagar-se, ha sortit al balcó -que es troba a la part posterior de l'hotel- i s'ha precipitat daltabaix des d'una alçada de cinc pisos.

A conseqüència de la trompada, ha mort pràcticament a l'instant. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat diversos agents de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra i també efectius d'emergències mèdiques, que no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Els agents han pres declaració a diversos testimonis per intentar aclarir les circumstàncies de la caiguda. Des d'un bon principi, però, ja s'ha descartat que es tractés d'un cas de balconing -saltar del balcó a la piscina- i la investigació ha apuntat cap a un cas de mort accidental.

Un altre cas, a finals de juny

A finals de juny, un altre jove alemany també es va precipitar al buit per accident des d'un balcó d'un altre hotel de Lloret de Mar. El turista s'allotjava en una habitació del primer pis de l'hotel Esmeralda. Durant la nit, el jove va sortir a l'exterior per airejar-se, ja que estava molt marejat (segurament, per la ingesta d'alcohol).

Quan es va repenjar a la barana, va perdre l'equilibri i va precipitar-se. Els serveis sanitaris el van traslladar fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on va estar-se uns dies a l'UCI arran de la gravetat de les ferides que va patir.