L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm estrena nova pàgina web. Segons el consistori, en el nou portal els veïns poden trobar tota la informació d'interès del municipi i permetrà fer una vintena de tràmits online -queixes i suggeriments, demanar cita amb els regidors o presentar determinades denúncies. A més, l'Ajuntament destaca que podria ser una eina útil per als visitants, que poden conèixer l'oferta d'allotjament, gastronòmica i d'activitats del poble, així com el patrimoni natural i cultural.

El procés de renovació de www.santhilari.cat va començar ara fa un any i mig amb la intenció de convertir el portal en l'eina de comunicació bàsica de l'Ajuntament, tant pels veïns com visitants. Pel que fa a la informació turística, en l'apartat "Descobreix Sant Hilari" els visitants hi poden trobar informació sobre la història, les tradicions i el patrimoni del municipi, així com informació útil sobre on dormir i menjar i què visitar. Hi trobaran, per exemple, els itineraris de rutes per fer a peu o en bicicleta pels boscos de les Guilleries; dades sobre les més de cent fonts que hi ha repartides pel terme municipal; o informació sobre els esdeveniments més multitudinaris i amb més tradició -Via Crucis Vivent, Embruix i Torna en Serrallonga com a més destacats.

La regidoria de Comunicació va impulsar el redisseny de la nova pàgina, que ha comptat amb el suport del Consell Comarcal de la Selva. La regidora, Laura Pagespetit, veu en el nou portal "una eina magnífica". En aquest context, Pagespetit va assenyalar que la nova web "és un pas decidit cap a la transparència, ja que posa a l'abast del ciutadà tota la informació sobre l'Ajuntament, alhora que fomenta el contacte directe dels regidors amb els veïns".

Xarxes socials

El nou portal està connectat amb els perfils oficials del municipi a les xarxes socials, és a dir: Facebook, amb més de 3.451 amics; Twitter, amb 1.175 seguidors; Instagram, creat recentment i Youtube, on, a banda de vídeos relacionats amb el poble, s'hi troben també els arxius d'àudio dels plens.

D'altra banda, l'Ajuntament, està preparant el llançament d'una aplicació per a telèfons mòbils amb tota la informació sobre Sant Hilari, amb la col·laboració amb l'empresa Intus.