El cel es va il·luminar fins a 1.063 vegades a les comarques gironines la matinada de diumenge a dilluns, després d'una tempesta elèctrica que no va deixar gaires precipitacions però sí més d'un miler de llamps a la demarcació gironina i 3.659 arreu de Catalunya. Com a conseqüència d'aquest episodi, es van registrar algunes incidències arreu del territori gironí, si bé no es va haver de lamentar cap accident greu.

Les comarques en les quals més present va ser aquesta tempesta elèctrica van ser l'Alt Empordà i la Garrotxa. Segons les dades que va oferir ahir el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a la Garrotxa, en total n'hi va haver 229, dels quals 168 van ser entre núvols i 61 de núvol a terra. A l'Alt Empordà hi va haver un total de 225 llamps durant la matinada, 186 dels quals van ser entre núvols i 39 que van anar de núvol a terra.

La tempesta no va anar acompanyada de precipitacions abundants. Segons les dades dels observatoris del Servei Meteorològic, als punts on més va ploure durant la matinada van ser Espolla, amb 6,3 litres/m2, i la ciutat de Girona, amb 6 litres.

Bivac frustrat a Besalú

A causa de la tempesta elèctrica els Bombers de la Generalitat van haver de realitzar nombroses sortides per apagafar focs arreu de Catalunya. A la província, van haver de sortir al Port de la Selva per anar a extingir 500 metres quadrats de matolls que un llamp va cremar al coll el Perer. Però també les vivendes particulars van resultar afectades per la intensitat elèctrica, no només perquè a Bellcaire d'Empordà un barri sencer es quedés sense llum a un quart de sis del matí a causa d'un llamp sinó també perquè a Lloret, una persona va veure com es cremava el seu jardí al carrer de la Selva a causa de la caiguda d'un llamp.

La incidència més curiosa va resultar de l'actuació dels Bombers a Besalú, on van col·laborar en l'evacuació de 29 nens d'entre 9 i 11 anys que havien sortit a fer bivac la nit de diumenge a dilluns i els va sorprendre la tempesta elèctrica.

En un primer moment, els vuit monitors de l'Associació Juvenil Escambell que acompanyaven els menors van optar per refugiar-se sota el pont medieval però quan va començar a ploure van moure's fins a la coberta del punt d'informació turística. Una vegada allà van trucar al 112 per demanar que els traslladessin a Cabanelles, on tenien el campament des d'on van sortir a caminar. L'Associació tenia a la seva disposició el poliesportiu de Besalú però els monitors van trobar més prudent tornar al campament amb els Bombers que caminar l'endemà amb la roba i els estris encara xops.

D'altra banda, l'SMC preveu que a partir de demà es produeixi un increment progressiu de les temperatures. Segons van informar ahir, l'episodi de calor es pot allargar fins la setmana que ve, i les previsions són que les màximes arribin a entre 32 i 37 graus.