Una caiguda accidental va posar fi a la vida d'un jove alemany de 19 anys la matinada de dilluns a dimarts passat, a l'hotel Montevista, situat al número 15 de l'avinguda Rocagrossa, a Lloret de Mar. El jove havia pujat a l'habitació d'unes noies poloneses i va acabar precipitant-se daltabaix d'un cinquè pis en el moment que s'havia amagat al balcó, però per la part exterior de la barana, intentant no ser descobert pels tutors de les joves, que en aquell moment havien picat la porta.

La víctima havia arribat el mateix dilluns d'Alemanya. Tenia intenció d'estar-se uns dies de vacances a la població selvatana en companyia de quatre amics més. Tots ells s'allotjaven a l'hotel Montevista, al primer pis, i aquella nit havien sortit a sopar. Després van tornar a l'hotel una estona i, pels volts de la una de la matinada, els nois havien decidit tornar a sortir per passar-s'ho bé a la zona d'oci de la localitat. No obstant, el jove mort va decidir quedar-se a l'establiment i tan bon punt els seus companys van marxar ell va agafar l'ascensor i va anar directament a l'habitació d'unes noies poloneses que havien vingut en un viatge amb tota la seva classe.

El grup escolar polonès el conformaven adolescents d'entre 15 i 16 anys. El jove alemany havia entrat en una de les habitacions, sembla que ja coneixia les noies, però mentre es trobava al seu interior -era la una de la matinada- un dels monitors que acompanyava el grup d'adolescents va trucar a la porta i el jove alemany va voler amagar-se. Va pensar a sortir al balcó i col·locar-se a la part exterior de la barana des d'on va relliscar i va caure al buit.

L'alçada i la violència de l'impacte va fer que el turista alemany morís pràcticament a l'instant. De fet, quan la policia local va arribar a l'hotel amb els serveis d'emergència va resultar impossible fer res pel noi.

La investigació del succés va quedar a càrrec dels Mossos d'Esquadra i ahir els policies van començar a prendre declaració a diversos testimonis per esclarir la manera com va produir-se l'accident mortal que, des d'un principi, ja es va descartar que pogués tractar-se d'un cas de balconing.

Ahir mateix es va realitzar l'autòpsia al cadàver per determinar si el jove alemany havia consumit drogues o havia begut. Els resultats de les anàlisis se sabran en uns dies.

Un altre cas, al juny

Es tracta del segon cas d'aquest ?estiu en què un jove mor en ?caure ?accidentalment d'un balcó. A finals de juny, un altre jove alemany també es va precipitar al buit per accident en un altre hotel de ?Lloret de Mar. El turista s'allotjava en una habitació del primer pis de l'hotel Esmeralda però durant la nit, va sortir a l'exterior per ?airejar-se, ja que estava molt marejat. Quan es va repenjar a la barana, va perdre l'equilibri i va precipitar-se daltabaix.