L'Ajuntament d'Olot va aprovar per unanimitat, en el darrer ple, l'Ordenança Municipal de Circulació. L'Objectiu era incloure-hi el nou sistema d'estacionamen en zona verda a l'espai de can Tané. L'aprovació no va tenir en compte l'al·legació de la Federació d'Associacions de Veïns referent a les sancions: els veïns van demanar que les sancions aplicables a estacionaments regulats es moderessin per causa de la greu situació econòmica general.

Josep Ferrés (regidor de Mobilitat per CiU-Reagrupament) va indicar que el motiu pel qual no van tenir en compte l'al·legació va ser que l'ordenança no contempla cap increment de les sancions pels ciutadans que aparquen malament. "Les sancions es posen a persones -va recordar-, que incompleixen les regles i en conseqüència creen un posible perjudici a la resta dels ciutadans". Va afegir que "les sancions han de tenir efecte coercitiu". Va reblar "que desanimin a cometre la infracció".

En el referent a les infraccions comeses en zona blava, va explicar que "anul·lar les multes per aparcar en zona blava sense tiquet costa 8,30 euros i -va afegir- un excés de temps costa 4 euros". Pel que fa a les noves zones verdes de can Tané va assenyalar que "de moment són gratuïtes i no hi ha tíquet, així -segons ell-, no hi ha possibilitat de sanció.

En conseqüència va considerar que "estem parlant d'un ventall de sancions que van de 4 a 25 euros -va afegir-, que considerem molt adequat". Amb aquesta argumentació va demanar: "que el plenari desestimi l'al·legació de la Federació de veïns d'Olot i que s'aprovi definitivament l'Ordenança de Circulació.

Tots els grups PSC, PxC, ERC i PPC van seguir la recomanació de Ferrés i van aprovar a favor de l'Ordenança de Circulació. Abans el regidor Albert Rubirola (regidor del PSC) va recordar "el reglament ja especifica que la zona verda és gratuïta". Ignasi Mulleras de PxC va dubtar de la continuïtat de la zona verda en una part tan centrica d'Olot, com és l'espai de can Tané. Pere Gómez (ERC) va reclamar més incidència de l'Ajuntament en el mal ús de les bicicletes al centre urbà. En el mateix sentit es va posicionar Júlia Sala (PPC). Va exposar que, segons, ella cada vegada hi ha més gent que circula per les voreres, cosa que en el seu criteri preocupa la gent gran.