El govern -el PSC en minoria- i el grup de CiU van aprovar ahir l'aplicació d'una pujada del 20% del preu de l'aparcament del passeig. L'augment, que serà per als tres mesos d'estiu i per Setmana Santa, és part de l'acord a què s'ha arribat amb l'empresa SABA per equilibrar els comptes de la companyia amb l'aparcament subterrani. L'empresa reclamava 1,5 milions d'euros pel perjudici que li suposa l'aplicació de l'"hora gratuïta" pels contribuents i el canvi de tarificació d'hores a minuts que es va fer el 2007. La reclamació començava des d'aquell any i es feia una prospecció fins a 2043, que és quan acaba la concessió. El preu de l'hora ara serà de 3,65 euros a l'estiu.

Així, doncs, per tancar aquest perjudici reclamat per l'empresa, l'Ajuntament permet a SABA que pugi un 20% el preu de l'aparcament els tres mesos d'estiu i per Setmana Santa. Per contra, se seguirà aplicant l'"hora gratuïta" pels contribuents durant tot l'any i, a més, els residents també tindran un 20% de descompte tot l'any. De manera que l'augment només repercutirà en els visitants.

Amb l'acord, la companyia es compromet a no canviar més la tarificació i reconeix que ja no se li deu res. La nova tarificació es començarà a aplicar un cop publicat l'acord al Butlletí Oficial de la Província (BOP).

L'alcalde Josep Marigó (PSC) va manifestar que "és la millor opció per tancar un tema llarg, que va començar fa sis anys". I va recordar que hi ha 8.000 ciutadans que tenen la targeta del contribuent i que hi ha un promig de 90.000 estades anuals a aquesta aparcament. El portaveu de CiU, Joaquim Torrecillas, va valorar que l'acord "és acceptable, sense ser òptim" i va afegir que una de les seves condicions és que SABA reconegués que ja no se li devia res més. "És una manera correcta de tancar aquest tema", va afegir.

La resta de l'oposició es va mostrar totalment en contra de la proposta. El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Salmeron, va afirmar que no aprovarien el punt, perquè consideren que "és un insult al plenari i al no ser transparents" i va afegir que té la sensanció que "el tema s'havia de tancar ja". La regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, va posar en dubte els comptes presentats per l'empresa per justificar el perjudici i va reivindicar que la solució va en contra dels visitants a Blanes i, per tant, de l'activitat econòmica al municipi.

El líder del PP, Salvador Tordera, va comparar la negociació amb SABA amb la lluita entra David -Ajuntament- i Goliat -l'empresa-, però va lamentar que en aquest cas "ha guanyat Goliat".

Pinya de Rosa

Per altra banda, tots els grups de l'Ajuntament i la regidora no adscrita van aprovar per unanimitat una moció en nom de l'Associació Pinya de Rosa, que demana engegar les accions necessàries per evitar que es facin edificacions o actuacions a l'àrea de Pinya de Rosa fins que no es redacti el Pla d'Usos. L'associació tem que la propietat aprofiti que no hi ha el Pla aprovat per fer actuacions a la zona -protegida com a Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN)- i, per això, demana als serveis tècnics que actuïn. En concret, es va acordar "encarregar les modificacions al planejament necessàries per evitar que es puguin incrementar edificiacions, rehabilitar, reconstruir o traslladar volums" fins que es defineixin els usos concrets amb el Pla d'Usos, que la Generalitat ha de fer en breu.