Fa dies que de forma insistent es publiquen cartes al Diari de Girona en contra del nostre president Joan Cañada, en contra de Duran i Lleida i en contra d'altres companys i companyes del partit. Una sola persona, exmilitant i dolguda per motius personals, no pot parlar en nom de cap col·lectiu vinculat a Unió si aquest col·lectiu no s'identifica amb noms i cognoms com nosaltres fem. Tampoc pot donar a entendre que el president de la Intercomarcal, Joan Cañada, és imposat i no té el nostre suport. Avui trenquem el nostre silenci perquè no creiem just ni per al partit, ni per a tots nosaltres, que constantment es posin en dubte les capacitats de les persones que estan al capdavant d'Unió, la seva integritat moral i la tasca que duen a terme. Cal recordar, a més, que el nostre partit està format per òrgans col·legiats, locals i comarcals, que designen els representants que alhora escullen el nostre President.

És veritat que en els darrers temps el nostre partit ha viscut situacions molt complexes a Girona. Però també és cert que hem apostat per renovar-nos, per refer-nos, per aportar aires nous al partit i a la política gironina, i això és el que estem fent, plantant cara i sobretot contestant amb arguments a qui ens posa pals a les rodes. Nosaltres no anem contra ningú, ni tampoc tenim ganes de parlar malament de ningú. Què construiríem, què aconseguiríem?

No, no ho farem perquè el que sí que volem és defensar i donar suport al nostre president i al projecte de tots, que fou escollit de forma unànime per tots els membres del Comitè Executiu Intercomarcal el passat mes de gener. De la mateixa manera que el passat 21 de juny, durant l'assemblea general de militants a Girona, el president Cañada va tenir un suport global i unànime de tots els assistents, de tots els militants de base, va presentar la memòria amb la feina feta en aquest mig any i un projecte per als propers dos anys que és engrescador, il·lusionant.

Vàrem sortir entusiasmats amb un projecte amb el qual tots nosaltres ens identifiquem i pel qual abocarem les energies necessàries per fer-lo possible. Hi ha un full de ruta consensuat i ratificat també unànimement a l'assemblea. Sabem que no és fàcil i que no serà fàcil, però partim de les ganes i d'un gran equip de persones, en les quals creiem.

Tenim un passat recent complex, que no per això ens impedirà avançar en la direcció que ens hem marcat. Seguim ?reivindicant el treball en positiu, defugint polèmiques, tal com ens va insistir el nostre president. Això sí, deixant ben clar que tenim una sola veu. Que creiem en el nostre projecte i en les persones que l'han de tirar endavant.

*Signen també Miquel Terrádez, president d'UDC al Gironès; Manuel Toro, president d'UDC a l'Alt Empordà; Teresa Galve, vicepresidenta d'UDC a la Garrotxa; Jordi Aurich, president d'UDC al Pla de l'Estany; Josep Antoni Frías, president d'UDC a la Selva; Miquel Rovira, president d'UDC al Ripollès; Juli Boada, president d'UDC a la Cerdanya.