L'Obra Social de La Caixa destinarà gairebé 4 milions d'euros a finançar 188 projectes socials a ?l'Estat espanyola, 48 dels quals es duran a terme a Catalunya, amb una inversió de més d'un milió d'euros. Dels projectes catalans, dos són de les comarques de Girona i rebran una dotació de 71.660 euros.

Segons que va informar ahir La Caixa, prop de 72.000 persones de tot l'Estat es beneficiaran aquest any de la convocatòria de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social, on s'han seleccionat 188 projectes socials del total de 579 que han presentat la seva candidatura.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és donar suport a projectes dirigits a cobrir les necessitats bàsiques i l'atenció psicosocial de persones en risc o en situació d'exclusió amb l'objectiu de reforçar les seves capacitats i facilitar la seva integració social.

El president de La Caixa i de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, va destacar que "la lluita per l'equitat i per la igualtat d'oportunitats per a totes les persones és un objectiu prioritari per a l'Obra Social La ?Caixa i ho ha de ser per a tothom".

Segons que va informar l'entitat bancària catalana, la selecció dels projectes s'ha fet a partir de criteris que han tingut en compte "l'eficiència social a través de l'aprofitament de recursos comunitaris i la coordinació amb altres entitats socials i el suport de l'administració pública". Així com també s'ha tingut en compte "la complementarietat i les sinergies entre entitats socials, la participació del voluntariat, la viabilitat econòmica del projecte, i la definició de resultats esperats de la intervenció social".

A part de les gironines, la resta d'ajudes a Catalunya es reparteixen en 44 projectes a Barcelona -dotats amb un total de 1.001.270 euros-, un més a Tarragona -amb 24.000 euros- i un darrer a Lleida -amb 21.720 €-.