En arribar l'estiu, ciutats costaneres com Empuriabrava noten un increment en l'afluència dels turistes. A conseqüència, el trànsit també augmenta, així com també els usos de les places de pàrquing al carrer. Fa uns mesos, el passeig marítim de la ciutat no disposava de pàrquing de pagament però amb l'arribada d'aquest estiu aquest carrer ha aplegat zona blava, és a dir, pagar per hores l'estacionament. S'han creat fins a gairebé 2.600 places en dues setmanes al front marítim.

Aquesta decisió presa per l'Ajuntament de la ciutat ha derivat en queixes de diversos sectors. Alguns conductors es queixen que no hi ha suficients senyals de zona blava, concretament senyals verticals. Al·leguen que en tot el passeig hi ha les senyals horitzontals, delimitació amb pintura blava, però que només s'hi pot veure un cartell. Aquest es troba en el mateix passeig marítim, just davant d'on comença el carrer Badia.

S'informa que de 8h a 20h s'ha de posar un tiquet per aparcar. Això provoca que si s'accedeix al passeig marítim per algun carrer que no sigui el Badia, és impossible veure'l. Per altra banda sí que es poden veure, al llarg de tot el passeig, cartells que informen que el dissabte és dia de mercat.

Tot i això, no són només els ciutadans els qui no estan a favor d'aquest canvi. L'Associació d'Empresaris i Usuaris d'Empuriabrava (ADECU) va queixar-se a principis d'estiu que aquesta decisió els està provocant pèrdues en els negocis de la zona. Van afegir que el fet de pagar per estacionar fa que disminueixin els vehicles que vénen als seus comerços. Van insistir a més, que suposa una "absoluta discriminació" per als veïns del voltant ja que molts, ja no tenen espai per aparcar. Finalment, ADECU va criticar que l'Ajuntament de Castelló no els hi consultés aquesta nova posada en funcionament de la zona blava.

De moment, l'associació va presentar un contenciós que ha estat admès i actualment està en tràmit.