Un ciclista va prémer el botó que demana l'entrada a l'oficina de la sucursal del Banc Popular de la plaça del Firal de Sant Feliu de Pallerols. El noi anava acompanyat d'un altre que, com ell, duia casc, pantalons curts i roba de colors. Un fet habitual perquè el poble és un punt de pas i d'aturada de la gran quantitat de ciclistes que fan servir el bicicarril Girona-Olot. En les seves darreres hores abans de tancar per vacances i per la festa major, l'apoderat -qui té l'autoritat legal per actuar en nom del banc- va prémer el polsador d'accés i va deixar entrar els ciclistes. Eren les 13 hores i 51 minuts.

Un dels dos nois, segons va explicar el director del Banc Popular a Olot, es va flexionar per treure una pistola del ventre, amb la qual va encanonar l'apoderat. En un acte simultani, es va posar un passamuntanyes. L'altre company es va posar una mascara com les que usen els professionals de la medicina. Tapats van demanar diners al representant del Banc Popular, el qual va haver d'accedir-hi. Després de posar-se guants, van posar els diners dins d'una motxilla. Tot seguit van conduir l'apoderat als sanitaris, on li van estacar les mans i els peus amb cinta d'embalar. Els assaltants van sortir amb el botí, el qual, segons el representant del Banc Popular d'Olot, era important.

Col·laboradors

Els fets explicats pel representant del Banc Popular suposen la part que es coneix de manera ferma de l'atracament d'ahir. A partir d'aquí, hi ha el testimoni de la gent que ahir al migdia estava prop del banc: les persones que eren al bar del poble i els firaires que sota un sol d'injustícia muntaven les atraccions de la festa major.

En aquesta part, hi entra una suposada col·laboradora dels assaltants. Es traca d'una noia morena que era dins d'un Renault Clio Sport de color blau elèctric i amb les llantes blanques. Es tracta d'un vehicle que en pocs segons pot aconseguir velocitats molt altes.

Els testimonis van coincidir a dir que van veure els ciclistes atracadors sortir de manera apressada del banc. Aquest fet ja va provocar sospites, però més en van tenir quan van veure que el Renault Clio rugia i a molta velocitat s'endinsava pels carrers del poble. I, aquí comença la incògnita perquè n'hi ha que deien haver vist els ciclistes pujar a la bicicleta i pedalar cap al carrer Viola i d'altres que deien que van anar de dret al cotxe a peu. En un principi de bicicletes no se'n van trobar.

Suposadament, el cotxe va arribar a la carretera C-63, des d'on es va poder dirigir cap a Girona o va pujar a través dels túnels de la Vall d'en Bas per entrar als túnels de Bracons.

Després de l'aparició al carrer dels ciclistes i del Renault Clio, va sortir l'apoderat, que s'havia pogut desfer dels lligams i cridava que li havien robat. Els testimonis van auxiliar l'apoderat i van trucar als Mossos d'Esquadra. Els agents van posicionar-se als accessos i sortides dels túnels de la Vall d'en Bas i de Bracons.

Paral·lelament, policies de paisà van entrar a l'oficina per prendre les empremtes i fer fotografies del context del robatori.

Al voltant de les 16 hores, l'apoderat va tornar al lloc dels fets. No se'l veia espantat, però no va voler donar més detalls del que havia passat dels que ja havia donat, poc abans, el director del banc a Olot.

El robatori era el tema del qual parlava la gent que seia a la plaça del Firal. Deien que havien vist la noia i el Renault Clio a les tres de la tarda de dilluns passat.