Ha declarat dos mesos després del crim però ha aclarit poc. Antonio Alcaraz Sencianes, l'expolicia de Girona que el 28 de maig va matar la seva cunyada, Dolores Pajares, i va intentar-ho amb la seva dona, Isabel Arboleas, a Caldes de Malavella va demanar voluntàriament explicar-se. Aprofitant que divendres passat estava previst que els forenses avaluessin el seu estat mental, tant en l'actualitat com en el moment dels fets, l'exagent es va deixar interrogar pel jutge, la fiscal -Sandria Fagil-, les acusacions particulars -Samuel Garcia-Quintas i Manel Mir- i el seu advocat defensor -Francesc Xavier López Vegas.

La seva memòria presenta notoris oblits i les seves respostes denotaven una certa confusió alhora que obviaven entrar en matèria a l'hora de descriure què el va dur a matar la dona del seu germà. L'expolicia va voler deixar clar que són les evidències i no el record el que li està proporcionant informació sobre els crims i d'aquesta manera excusava les seves llacunes.

En primer lloc se li va preguntar per què duia dos ganivets i una destral dins el cotxe. Ell va assegurar que els havia agafat el dia abans del crim perquè tenia intenció d'adreçar-ne el tall i esmolar-los però que no ho va poder fer perquè, a diferència d'altres dies, havia deixat el cotxe lluny del taller. En conseqüència, es van quedar dins el vehicle.

No va amagar que els dies previs al 28 de maig es va anar deprimint cada vegada més en comprovar que irremeiablement el seu matrimoni s'anava a trencar malgrat que ell s'hi resistia, i encara s'hi segueix resistint al·legant que "no existeix cap motiu que ho justifiqui".

Sense aclarir motius

Les vaguetats en el seu records van començar quan les parts van interessar-se per l'assassinat de Dolores Pajares i l'intent d'acabar amb la vida d'Isabel Arboleas. L'expolicia no recorda res des que va entrar a la vivenda de la seva cunyada, a la urbanització caldenca Llac del Cigne, fins que va veure's amb el ganivet a les mans mentre la seva esposa, ensangonada pel tall que havia patit al coll, li suplicava que la portés a l'hospital. Immediatament la va pujar al cotxe i va enfilar cap al Santa Caterina mentre deixava la seva cunyada estesa al terra amb les seves nebodes, de 6 i 11 anys, que ho havien presenciat tot. No va saber donar cap explicació de per quin motiu va degollar la dona del seu germà i ho va intentar amb la seva.

Antonio Alcaraz Sencianes va esmentar que a l'hospital va demanar als vigilants que truquessin a la policia. A més, recorda que quan els Mossos d'Esquadra van personar-se ell es va col·locar d'esquena amb les mans a la paret i en posició de ser escorcollat.

L'única explicació que va donar sobre per quin motiu s'havia negat a declarar fins al moment va ser que no es trobava en condicions per afrontar un interrogatori. Si hi va accedir divendres passat va ser per recomanació del seu advocat, segons va reflectir.

La visita del notari

El 9 de juliol passat, el notari de la Roca del Vallès, es va personar al centre penitenciari de Granollers on es troba l'expolicia de Girona perquè aquest li va manifestar formalment que volia fer entrega de tots els seus béns a les víctimes i les seves famílies per a "reparar en la mesura del possible" el dany causat.

De totes maneres, Alcaraz Sencianes no volia que aquest fet es pogués considerar com una autoinculpació i per això, quan fiscal i acusacions van preguntar-li quin era aquest dany i de quina manera l'havia causat ell va tornar a referir-se a les evidències. És a dir, va reiterar que s'ha adonat dels crims no pel record d'haver-los comès sinó perque tots els indicis l'inculpen.

L'exploració forense es va suspendre atea la duració de la declaració de l'expolicia, que es va allargar més de tres hores. De ?moment, resta en presó preventiva acusat d'un delicte d'assassinat i un delicte de temptativa d'assassinat. Les acusacions també l'imputen un delicte de lesions psíquiques respecte les dues menors, ja que que van presenciar la mort de la seva mare.