El programa "Fem Platja!" de la regidoria de Serveis i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro desenvolupa aquest estiu una tasca integral que va més enllà de la gestió de la neteja de la façana marítima, per integrar-hi també aspectes de qualitat, informació i seguretat. L'Ajuntament ha informat que l'objectiu del programa és aconseguir els màxims estàndards de qualitat i, enguany Sa Conca, Platja Gran, i Cala Rovira han estat guardones, novament, amb la Bandera Blava que concedeix la Fundació Europea d'Educació Ambiental.

Les dues primers l'obtenen ininterrompudament des de l'any 1990, i Cala Rovira des de 1998. També en disposa el Port Esportiu, espai privat gestionat pel Club Nàutic Port d'Aro.

Simultàniament la Platja Gran i Sa Conca han renovat per vuitè i tercer any consecutiu, respectivament, el distintiu Q de Qualitat Turística que concedeix el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, un cop ha realitzat diverses auditories, sempre externes i independents dels ajuntaments. El mateix sistema i l'aplicació dels Manuals de Bones Pràctiques també han permès que des de l'estiu de 2005 les tres principals platges del municipi estiguin reconegudes pel Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà.

"Fem Platja!" mobilitza de manera permanent i diària un equip humà de 48 persones d'àmbits diversos: salvament i socorrisme, seguretat pública, informació o neteja i manteniment; i té un pressupost de 725.000 euros. En matèria de seguretat i salvament, el nou contracte entre l'Ajuntament i l'empresa Pro-activa aporta 23 socorristes en cinc punts de socors, set cadires i una torre de vigilància, amb un servei propi d'embarcació de salvament, la disponibilitat de tres desfibril·ladors (dos en els llocs de socors de la Cala Rovira i Sa Conca, i un de mòbil a càrrec d'un Auxiliar Tècnic Sanitari a la Platja Gran). També es reparteixen 2.000 braçalets per localitzar possibles infants extraviats. En l'àmbit de la seguretat, la Policia Local hi destina de manera específica una patrulla en bicicleta, una barca de vigilància, i una parella per fer rondes a peu, tant de dia com de nit, en què ho fan de paisà.