Amb l'estiu arriben els turistes i augmenten les reserves dels allotjaments turístics. L'ocupació a les cases rurals ha superat aquest mes de juliol el 80%. A Girona hi ha hagut un total de 25.856 pernoctacions de viatgers que han utilitzat aquest allotjament durant el juny passat.

Pel que fa els càmpings a la zona de Girona, hi ha hagut un total de 781.683 pernoctacions aquest últim mes de juny. De fet, la Costa Brava és la zona on més persones trien aquest tipus de turisme després de la Costa Daurada. Torroella de Montgrí, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador, Pals, Blanes i Castell-Platja d'Aro són sis dels dotze punts turístics per la gent per anar de càmping. El gerent del Costa Brava Centre, Martí Sabrià, va explicar que la zona de l'Empordà "dóna molt de crèdit", ja que té parts a l'interior però també disposa de platja. Es tracta a més, d'una "destinació fiable".

Pel que fa el turisme d'apartament, Girona va ser la desena província en el rànquing de pernoctacions de juny, se n'han contabilitzat 188.399. Comparat amb el juny del 2012, Sabrià va assenyalar que el turisme ha pujat un punt sobre la mitjana d'ocupació gràcies els hotels petits, ja que són més barats. Tot i això va afegir que és difícil comptabilitzar-ho d'un any per l'altre i que és millor fer-ho cada cinc anys.

El gerent del Costa Brava Centre, Martí Sabrià, va indicar però que les dades d'aquests mesos de juny i juliol han estat baixes en aquest aspecte, ja que la majoria del turista que acaba aquest estil de turisme és el nacional i que malauradament, durant aquests dos mesos està encara treballant.

Va afegir que aquest mes d'agost està previst que el 80% de la població catalana faci vacances, per tant que l'ocupació augmenti respecte la situació del juliol. Sabrià va concretar que aquest mal repartiment els hi suposa un "handicap".

Fidelitat internacional

A banda del turista nacional també hi ha l'internacional. Sabrià ha defensat que els europeus se segueixen mantinguen fidels des de fa 4 o 5 anys a les destinacions escollides. Això ajuda a camuflar el descens de les reserves fetes per espanyols degut a la falta de diners per la crisi. Això fa que pels espanyols, els allotjaments que permeten les curtes estades siguin els més adequats i reclamats; com els hotels, les cases rurals o els càmpings.

Els apartaments pateixen una mica més, ja que el turista nacional, actualment, prefereix pagar per dies i no haver d'estar-hi com a mínim una setmana, va remarcar. Per això, els apartaments tenen una majoria de turista internacional. Els bungalous dels càmpings abans també tenien aquest tipus de reserva, va informar Martí Sabrià, però després va canviar a reserva per dies, ja que "preferia tenir reserves de tres dies que no cap".