L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà i la Fundació Vimar han signat el conveni per aplicar el projecte "A tot tap" entre els restaurants de la Bisbal d'Empordà. Amb aquest conveni, l'Ajuntament es compromet a disposar d'un punt de recollida de taps de suro a la deixalleria municipal així com també promoure el projecte entre els establiments de restauració de la població. El públic particular també hi pot participar utilitzant el punt municipal de recollida que s'ha instal·lat.

Inicialment, l'Àrea de Promoció de la Ciutat va contactar amb els diferents restaurants per valorar el possible interès en posar en funcionament aquest projecte, cosa que va generar un alt grau de compromís per part d'ells, han informat fonts municipals. Actualment, hi ha 11 restaurants que guarden els taps de suro per destinar-los al projecte.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, ha destacat la importància del projecte "ja que a banda de l'interès que té per a la nostra zona el reciclatge del suro i la seva valorització, hi ha una vessant social d'especial interès a la qual contribuir". Segons el regidor, està previst que aquesta campanya es vagi estenent a altres sectors de la ciutat, com poden ser els centres d'ensenyament a partir de setembre.

La Fundació Vimar, per facilitar la tasca de recollida de taps de suro als restaurants, ha arribat també a acords amb empreses de distribució de begudes i alimentació perquè recullin directament als bars i restaurants els taps, i actuïn com a col·laboradors directes de la Fundació. Fins al moment, els acords s'han formalitzat amb amb les empreses distribuïdores Casa Negre i Forpas.

Els taps, a una empresa

"A tot tap" és un projecte vinculat al reciclatge de taps de suro que pretén millorar el coneixement de la gestió dels residus, la reeducació dels participants en temes de reciclatge, la cooperació i sociabilització amb persones amb risc d'exclusió social i difondre i promoure els objectius i principis de sostenibilitat, especialment de la gestió dels residus i la participació. Els taps recollits són adquirits per una empresa dedicada a la fabricació de tot tipus de productes derivats del suro.

Els beneficis d'aquest projecte seran destinats a finançar diferents activitats de lleure pels usuaris de la Fundació Vimar, persones amb algun tipus de discapacitat. Seran ells els qui treballaran amb els taps de suro, ja sigui en el triatge, la realització de tallers i inclús en la fabricació d'artesania i productes.