Els comerciants adherits a la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l'Escala (UBET) començat a distribuir vals d'aparcament de mitja hora gratuïts entre els seus clients. Un acord entre l'associació, l'Ajuntament i l'empresa explotadora de la zona blava va permetre posar en circulació un total de 8.000 tiquets.

La UBET ha aprofitat l'inici del mes d'agost per a posar en funcionament aquest servei pels seus clients amb l'objectiu, diuen, d'incrementar la fidelització i afavorrir els aparcaments de curta durada i, a més , afavorir els estacionaments de curta durada per a comprar al municipi -cada establiment estableix les condicions de compra necessàries per a accedir a aquests-.

Més acords amb el comerç

L'acord estableix tres zones on poden utilitzar-se: les zones blaves de la plaça Nova, la de l'avinguda Montgó i l'aparcament subterrani de la plaça Catalunya, en funció de la proximitat de cada establiment. El primer tinent d'alcalde, Víctor Puga, assegura que la voluntat és continuar impulsant acords de col·laboració amb el petit comerç del municipi.